Audacity – fejlmelding ved optagelse

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år siden.
Oprettet af
Kim Vilstrup
Abonnent

Programmets navn: Audacity
Spørgsmål 1: I mange år har Audacity virket fint, men nu kommer der fejlmeldingen: “Fejl ved åbning af lydenhed. Tjek venligst indstillinger for optagelsesenheden og projektets lydsamplingshastighed”, når jeg trykker op optageknappen.  Jeg har ændret på alt muligt, afinstalleret og geninstalleret uden virkning. Det er det samme på 3 forskellige computere (opgraderet Windows 7 og 2 gange købt W10), men ikke en, som jeg sjældent slukker og som derfor ikke er blevet opdateret et stykke tid. Jeg gætter derfor på, at det har noget at gøre med en Windowsopdatering at gøre. Men hvad gør man for at få programmet til at virke?

Spørgsmål 2: For nogen tid siden nævnte I et lydprogram, der kunne dele i numre automatisk. Kan Audacity også det og hvordan? Hvad hed det andet program?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det lyder som et problem, der kan løses ved at vælge andre indstillinger i Audacity. Jeg vedlægger et skærmskud, hvor jeg har markeret de fire bokse, der har de indstillinger, det drejer sig om. Lad mig foreslå at du vælger Projekthastighed på 44,1 KHz (det fungerer med ethvert lydkort), og prøv dig så frem med de andre indstillinger.


    Kim Vilstrup
    Abonnent

      Nej det ændrer ingenting, bortset fra at fejlmeldingen nu hedder “Fejl ved åbning af optagelsesenhed. Fejlkode -9999 Unanticipated host error” (kan være fordi det er den nyeste version af Audacity, mens den anden fejlmelding kom på ældre udgaver). Jeg har ændret frem og tilbage på på mange parametre i ‘indstillinger’ uden effekt

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Aha, det er nok Windows, der har sat sig lidt i vejen. Der er indført styring af, hvilke programmer, der har lov til at bruge computerens optageenheder. Hvis du skriver ‘Mikrofon’ i Windows’ søgefelt, får du fat i forskellige indstillinger for det. Her skal du give den generelle tilladelse til at mikrofonen kan bruges, og den specifikke til at Audacity må bruge den. Jeg vedlægger et skærmskud af vinduet.

        Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.