God og gratis billedbehandling???

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Komputer for alle: Redaktionen Komputer for alle: Redaktionen 14 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
Hansen
Medlem

Jeg har i et stykke tid brugt en prøveversion af programmet Adobe Photo shop Elements til billedbehandling og syntes, det fungerede rigtig godt. Men prisen på 750 kroner synes jeg er lidt pebret, og da I af og til har bragt historier om billedredigeringsprogrammer, vil jeg høre, om der findes et godt og gratis alternativ til Elements.

Photoshop Elements indeholder både et værktøj til billedbehandling og en database-funktion, som holder styr på dine billeder. Men har du kun brug for billedbehandling, er programmet Gimp 2 et fint alternativ. Gimp indeholder nemlig mange af de samme funktioner til at arbejde med fx kontrast, farver og skarphed som Elements. Ligesom i Elements kan du i Gimp vælge at arbejde med lag, hvis du fx vil smelte to billeder sammen eller sætte grafiske elementer som fx bokse eller cirkler på et foto. Gimp kender de fleste filformater og kan også åbne Photoshop-filer. Desværre har GIMP 2 ikke Elements mange automatiske funktioner, som er et af de væsentligste argumenter for Elements høje pris.

Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.