Hvor blev mine gadgets af?

Løst
Dette emne indeholder 23 svar, har 6 stemmer og blev senest opdateret af  nis1216852 9 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
lindahc
Medlem

Kan nogen hjælpe mig med følgende?

Da jeg havde downoaded CryptoPrevent-programmet fra bladet, forsvandt mine skrivebords-gadgets (klokke og vejr), og jeg kan ikke få dem frem igen. Når jeg højreklikker på skrivebordet og vælger Gadgets, får jeg beskeden: “Skrivebordsgadgets administreres af systemadministrator.” 

Jeg ER systemadministrator, men lige meget hvad jeg gør, kan jeg ikke få fat i de gadgets. 

Jeg fandt frem til en tidligere anvisning fra Kfa (Tao Task Andersen 2010-12-08), hvor man skal gå ind i registreringsaditoren – Ctrl+Shift+Esq. etc – for at udbedre problemet. Men den sidebar.exe, jeg bl.a. skal trykke på, findes ikke i min liste, så jeg kommer ikke videre der.

Ville være taknemmelig for hjælp til at få mine gadgets tilbage. Savner dem!☺

 


nis1216852
Abonnent

    Ja du har valgt dem fra da du installerede programmet, det samme skete for mig og afinstallerede igen programmet der sputgte om jeg ville havde gagets igen , efterfølgende var de på skærmen igen.


    toxo431551
    Abonnent

      Hej jeg har nøjagtig det samme problem. Jeg installerede programmet og afinstallerer det ingen 5 minutter efter. Jeg fik ingen besked på at genindstillede mine gadgets, så hvad skal man gøre?


      nis1216852
      Abonnent

        Ved mig poppede et vindue op hvor jeg kunne vælge ja / nej., den har du nok overset eller ikke læst inden du trykkede. Det er det der sker for mange, og især kan det være svært hvis man ikke er skrap til engelsk, det er jeg dog heller ikke men forstod beskeden.


        toxo431551
        Abonnent

          Hej Nis.
          Tror du jeg skal indstalere programmet igen og når jeg efterfølgende afinstallerer det så være opmærksom på hvilke vinduer der popper op, også selv om jeg så absolut heller ikke er god til engelsk.
          N.B jeg brugte revo unistaller til at afinstallere programmet, og der tror jeg ikke der kom nogen boks op jeg skulle tage stilling til. Så hvis jeg skal installere programmet igen, vil jeg derfor bruge tilføj /fjern programmer i kontrolpanelet, så kan det jo være vinduet popper op.


          lindahc
          Medlem

            Hej og tak for tilbagemeldinger. Jeg afinstallerede programmet så i RevoUninstaller, som undervejs spurgte, om jeg ville ‘disable’ (forhindre/sætte ud af funktion) gadgets, og det sagde jeg så nej til, så nu har jeg dem igen. 

            Men det var så ikke kun det med gadgets, som gik i uorden hos mig pga. CryptoPrevent. Proceslinjen ændrede udseende, og der kom firkanter omkring skrivebordsgenveje, når musen nærmede sig dem! Og pludselig forsvandt mit flotte screenbillede, og jeg fik Microsofts standard-skærm i stedet!

            Hold da op for et møgprogram! Havde I i det hele taget testet det igennem, KOMPUTER FOR ALLE, eller havde I bare glemt at advare om bivirkningerne?! 

            Jeg har ikke geninstalleret programmet, da min husbond, som installerede det for mig i første omgang (og som er ret dreven til den slags!), ikke bemærkede nogen advarsler mht. gadgets og andet. 

            Kommer I med et andet lignende, men mindre problematisk program, i stedet for dette, KOMPUTER FOR ALLE?☺

             

            Henning Rasmussen
            Henning Rasmussen
            Komputer for alle

              Det er helt efter planen, at CryptoPrevent slår Windows’ Gadgets fra, fordi de udgør en betydelig sikkerhedsrisiko, hvor virus kan bruge gadget-funktionaliteten som transportør af virus og malware. Dette er også årsagen til, at Microsoft i deres seneste styresystemer har valgt helt at fjerne gadgets og sidebar.

               

              Jeg beklager, at vi ikke nævnte det i artiklen.

               

              Hvis I på trods af risikoen gerne vil bevare gadgets i Windows, så kan man vælge det i programmet:

              1: Start CryptoPrevent fra startmenuen i Windows.

              2: Klik på menupunktet Advanced.

              3: Vælg Show advanced options.

              4: Fjern fluebenet ved Disable Windows Sidebar and Gadgets

               

              Håber det løser alle problemer.

               


              lindahc
              Medlem

                Tak! Mine problemer efter installationen er mere vidtrækkende end beskrevet ovenfor, bl.a. virker tastaturet ikke rigtig mere – og jeg ryger bl.a. ud hele tiden (dette er tredje forsøg på svar), fordi nogle taster tilsyneladende har ændret programmering. Så er den transparente/iriserende proceslinje og andre kanter måske nok grim og ikke det ønskede, men småting ved siden af. (Har prøvet alt i personl.indst./vindue/avancerede indst., men intet hjælper). Disse ting er der desværre nok ingen, der kan hjælpe mig med, ikke på afstand i hvert fald, men skulle det nu alligevel være tilfældet, tager jeg gerne imod, tak!☺ I mellemtiden går jeg i tænkeboks for at finde ud af, om jeg tør installere CryptoPrevent igen!!☺


                nis1216852
                Abonnent

                  > TOXO  jeg ville da forsøge at geninstallerer den igen og se om du ikke kunne få dem tilbage, jeg brugte opså Revouninstaller , så mon ikke det kan lykkedes for dig også. Du kan jo altid fjerne Programmet igen, også når du har fået dine gagets tilbage.

                  Henning Rasmussen
                  Henning Rasmussen
                  Komputer for alle

                    Hej Linda,

                    Det du beskriver med at du ryger ud hele tiden, når du forsøger at skrive, gælder det også andre steder end her på Forum? Vi har en lille fejl for tiden, som vi arbejder på at løse, hvor tekstfeltet her på Forum bliver inaktivt, når musemarkøren ryger ud af tekstfeltet. Det kunne forklare det du oplever, så hvis du lige vil prøve om det virker andre steder end på komputer.dk, kan vi eliminere den del.

                    Har du prøvet at vælge Personlige indstillinger og så klikke på “Windows 7” eller et andet tema under “Aero-temaer”?

                    Jeg har selv installeret CryptoPrevent på 4 forskellige maskiner med forskellige Windows-udgaver og kan ikke genskabe det du oplever.

                     


                    lindahc
                    Medlem

                      Hej! Det gør jeg nok også, Nis. Henning, ja, det er vist kun på jeres site, tasteproblemerne opstår. Apropos: Jeg er en af dem, der er lejlighedsvis abonnent på Bonnier-blade, idet jeg (vi) benytter mig (os) af tilbud. Der er stadig de problemer med log-in som ny bruger, som der var sidste gang, jeg abonnerede. Jeg sagde det til jeres Kundeservice dengang, men, men…: Når man vælger linket til at fremkalde sit abonnementsnr., ryger man ud og må så begynde helt forfra. Men så er mailadressen ‘opbrugt’ og kan ikke bruges igen. Min anden mailadresse hænger stadig i systemet åbenbart, så jeg må bruge min mands mailadresse som brugernavn (ok, så – og dog!). – Jeg mener, jeg har prøvet alt under personlige indstillinger, bla. Aero-delen, men kan ikke huske at have set noget om temaer og Windows 7. Må kigge igen så – i håbe om at slippe for det iriserende flimmer (da jeg søgte i Google bl.a. på dette problem og brugte ordet iriserende, spurgte Google: Mente du irriterende? … ! Ja, det gjorde jeg vist egentlig!!). Tak for hjælpen (indtil videre, havde jeg nær sagt…☺). Vh lindahc 


                      toxo431551
                      Abonnent

                        Jeg har installeret programmet igen, efterfølgende gjorde jeg nøjagtig som Henning Rasmussen har beskrevet i de 4 punkter som er markeret med gult. Jeg fik mine gadgets igen. Efterfølgende har jeg afinstallerer programmet igen. Min pc kører nu perfekt igen med gadgets. Faktisk syntes jeg også ligesom lindahc at det er forkasteligt at komputer for alle ikke havde testet og beskrevet programmet bedre, så havde vi været skånet for mange bekymringer.
                        Jeg skal ihvertfald ikke have sådan et dårligt program installeret på min computer.

                        Henning Rasmussen
                        Henning Rasmussen
                        Komputer for alle

                          Hej Ruba og andre,

                          Jeg beklager meget, at jeg ikke havde opdaget problematikken med gadgets i Windows Vista. På senere udgaver af Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1, hvor jeg har testet programmet, findes gadgets af sikkerhedsmæssige årsager ikke længere, og derfor opdagede jeg det ikke. Dermed er det kun et problem for ejere af Windows Vista og ikke opdaterede udgaver af Windows 7, men vi vil være mere opmærksomme på at teste programmerne ordentligt igennem, også i Vista.

                           

                           


                          yak
                          Medlem

                            Til Henning Rasmussen og andre interesserede.

                            Påstanden om at problemet kun opstår i Windows Vista og ikke opdaterede udgaver af Win 7 holder ikke helt.

                            Min Windows 7 er og har konstant været fuldt opdateret. Alligevel løb jeg ind i nøjagtig de samme problemer efter indstalleringen af CryptoPrevent da jeg også dummede mig ved ikke at være opmærksom og give tilladelse til at fravælge sidebar.exe/skrivebordsgadgets, hvorefter alle forsøg på anvendelse af gadgets mødtes med henvisning til systemadministratoren, som andre har oplevet.

                            Der opstod også forskellige mærkelige tastaturfejl.

                            Jeg fik løst problemet ved at afinstallere CryptoPrevent med programmet Wise Program Uninstaller. Dette bragte ikke umiddelbart adgang til gadgets, men fortsat samme henvisning til administrator. Under geninstallation af programmet fra cd.en blev der spurgt, om der ønskedes adgang til gadgets, hvilket jeg bekræftede.

                            Herefter kunne ses, at programmet rettede i registreringsdatabasen og derefter installerede programmet, hvorefter sidebar.exe og gadgets fungerede normalt. Andre småfejl synes også at være forsvundet.

                            Bare til oplysning, hvis nogen fortsat skulle have problemer.

                            Yak

                             

                             

                            Henning Rasmussen
                            Henning Rasmussen
                            Komputer for alle

                              Hej Yak,

                              Jeg er glad for at du fik dine gadgets til at virke igen. Jeg har opdateret et par andre tråde her på Forum om samme problematik. Du kan nemlig også efter installation aktivere gadgets. Jeg indsætter et link til anden tråd her, så det måske kan hjælpe andre:

                              http://komputer.dk/forum/spoergsmaal-om-komputer-for-alle/cden/cryptoprevent


                              lindahc
                              Medlem

                                Havde egentlig ikke tænkt mig at fortælle mere om mine fortrædeligheder efter CryptoPrevent, men inspireret af de sidste to indlæg ovenfor ville jeg nu alligevel gøre det. Men ikke alene fryser tastaturet jævnligt fast, men jeg er også røget helt ud et par gange (har prøvet at kopiere min tekst, men kan ikke få den ind her). Er der en mailadresse, jeg kan skrive til, for det er faktisk mange og slemme problemer, det CryptoPrevent har forårsaget, og de kan åbenbart ikke udbedres. Og så er der altså de problemer, der er med sitet her. Hvem skal jeg skrive til? Ikke fordi jeg tror, I kan gøre noget ved ravagen her, men det er måske nok godt, at I hører nærmere om den – og om site-problemerne. Og nu skynder jeg mig at sende. Men giv mig venligst en kontaktadresse, hvis I er interesserede i at høre mere. Tak og hilsen☺

                                Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.