Java i google og firefox

Løst
Dette emne indeholder 16 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Henrik Ræder Clausen Henrik Ræder Clausen 10 år, 1 måned siden.
Oprettet af
jdalken
Abonnent

Hej alle sammen

Min ene computer driller lidt. Google kan ikke finde Java.  Jeg har prøvet at afinstallere og geninstaller Java og Google Chrome i forskellig rækkefølge flere gange, men intet hjælper.

Java virker i Internet Explorer. Jeg prøvede så at installere Firefox med den kan heller ikke finde Java. Erder nogen der har et godt bud på hvad det skyldes. Jeg har og så prøvet at slå Ant Virus og firewall fra imens men det virkede heller ikke. Jeg har to andre computere med de samme programmer og de virker perfekt de kører alle windows XP.

Med venlig hilsen 

JDalken

Det lyder som om en gammel Java-udgave ligger et sted og driller. 

Hvilket enten skyldes en ældre installation, der er gået i stykker, eller at et program har lagt en (gammel) Java-udgave ind på uautoriseret vis.

Start med at køre Java Uninstall Tool, der ligger her:

http://www.java.com/en/download/help/uninstall_java.xml

Løser det ikke problemet, kan du jagte glemte Java-installationer ved at bruge Windows’ søgefunktion til at finde glemte Java.exe filer på harddisken.


jdalken
Abonnent

    Hej Henrik

    Jeg har prøvet at køre Java Uninstall Tool Og den skriver at der ikke findes gamle versioner af java på min computer. Så har jeg prøvet at jagte Java.exe filer og der findes kun java filer der er et par dage gammel. Java findes i chrome://plugins og den viser at den er aktiveret. Jeg har prøvet at deaktiver den og aktiver den igen et par gange, men uden resultat. Jeg har også prøvet at instalere Java fra både Crhome og Explore.

    Hilsen JDAlken

    Hvad får du at vide, når du tester Java-versionen på denne side?

    http://www.java.com/en/download/installed.jsp

    Det bør prøves med alle browsere.

    Du skriver, at Java virker i Internet Explorer. Hvilken version rapporterer den?

    Til gengæld gør det ingen forskel hvilken browser, du installerer fra, ligesom antivirus og firewall heller ikke har indflydelse på installationsprocessen.


    jdalken
    Abonnent

      Hej Henrik

      Hvis du kører dette link i Chrome viser den en grå firkant med en puslespilsbrik hvor der underneden står Java (TM) er nødvendigt for at vise visse elementer på denne side. Hvis du kører linket i Explore skriver den Congratulations, you have the recomended java installed ( Version 7 update 45 ) I javas kontrolpanel står der Version 7 update ( Build 1.7.0_45-b18 ) Firefox skriver. ( We are unable to verify if Java is currently installed and enabled in your browser. )

      Hilsen JD Alken

       

      Du har ganske fornuftigt allerede undersøgt udvidelser til Chrome, jeg foreslår at gøre det samme i Firefox. Vedlagte skærmskud viser, hvordan det skal tage sig ud. 

      Mon du bruger 64-bit udgaven af Internet Explorer? Det kan bevirke at du får fat i en 64-bit udgave af Java, der ikke fungerer med Firefox og Chrome, der begge er 32-bit programmer.

      Så er Oracle lige kommet med et nyt værktøj til at finde og fjerne gamle / defekte Java-installationer, det ligger her:

      https://java.com/en/download/uninstallapplet.jsp

      Og hvis det ikke giver gevinst, er her et tredje værktøj til at rense ud i gamle Java-installationer:

      http://sourceforge.net/projects/javara/?source=directory

      Prøv så at hente og installere Java igen.

      Jeg tydeliggør lige:

      Du har ikke brug for 64-bit udgaven af Java, 32-bit udgaven er nok.

      Og vil foreslå dig at bruge den metode til at fjerne midlertidige Java-filer, jeg lige har givet i en anden tråd om Java-problemer:

      http://komputer.dk/forum/hjaelp-til-windows-og-programmer/sikkerhed/java-06


      jdalken
      Abonnent

        Hej Henrik

        Jeg har prøvet at følge dine råd men desværre uden held. Jeg har prøvet at sammmenligne med de to andre Computere jeg har men kan ikke finde nogen forskel. Det er samme udgave af Java og samme styresystem nemlig XP og begge maskiner kører Explorer 8, og dissse maskiner virker perfekt.

        Hilsen JD Alken

        Så status er at Java virker i Internet Explorer, men ikke i Chrome?

        Prøv at nulstille Chrome, jfr. denne vejledning (den er på dansk):

        https://support.google.com/chrome/answer/3296214


        jdalken
        Abonnent

          Hej Henrik

          Jeg har prøvet at nulstille Chrome men uden resultat. Derefter prøvede jeg at installere en ældre udgave af java som jeg have gemt på en anden Computer.

          Den fandt Chrome men skrev at den var blevet blokeret fordi den var forældet, så den afinstallerede jeg igen, og instalerede den nye version af Java, og så skriver Chrome igen at Java TM er nødvendig for at vise sisse elementer, så nu er der vel snart kun en omgang ( Format C ) som muligvis kan løse problemet.

          Hilsen Jd Alken

           

           

          Hvilken udgave af Chrome har du? (se i Indstillinger / Om Google Chrome)

          Det bør være en version 30.0.1559 – hvis det er en ældre udgave, skal den opdateres. Nogle Chrome-versioner har haft dette problem med Java.


          jdalken
          Abonnent

            Hej Henrik

            Min version af Chrome hedder ( 30.0.1599.101 m ) og den er opdateret, hvilket er den samme version som de to andre computere hvor Java virker i Chrome.

            Hilsen JD Alken

            Fint, så er den fejlmulighed udelukket.

            Her er endnu et forslag (det bliver mange):

            Kig i Windows’ liste over installerede programmer og se, om der findes en JavaFX i listen. Hvis det er tilfældet, skal den afinstalleres.


            jdalken
            Abonnent

              Hej Henrik

              Hvis du går ind i kontrolpanel og leder i Fjern/Rediger pogrammer findes der ikke noget der hedder Java Fx. Hvis du går ind i Søg fremkommer følgende filer.

              THIRDPQRTYLICENSEREADME-JAVAFX.txtC:ProgarmmerJavajre7

              javafx-font.dllC:ProgarmmerJavajre7bin

              javafx-iio.dllC:ProgarmmerJavajre7bin

              javafx.propertiesC:ProgarmmerJavajre7lib

              javafx.policyC:ProgarmmerJavajre7libsecurity

              Disse filer findes også på de to Computere som virker.

              Hilsen JD Alken

              Fair nok, lad det fare. JavaFX er ikke defekt i sig selv, det er blot en ikke-essentiel komponent, der kan udløse fejlen.

              Jeg er ved at løbe ud for forslag, men før jeg giver op, kommer her et mere, fra Afdelingen for Grovere Midler – slet din profil i Chrome:

              1) Sørg først for at alle Chrome-vinduer er lukket.

              2) Find frem til denne mappe:
              C:Users[Brugernavn]AppDataLocalGoogleChromeUser Data 

              Bemærk at [Brugernavn] skal erstattes med dit brugernavn i computeren.

              3) Slet mappen med din profil – hvis du er eneste Chrome-bruger på computeren, hedder den Default som i vedlagte skærmskud.

              4) Start Chrome igen. Den vil nu oprette en frisk profil fra bunden, og bruger du Chrome Sync-funktionen, får du alle bogmærker mv. tilbage automatisk.

              Prøv nu om Java er begyndt at fungere.


              jdalken
              Abonnent

                Hej Henrik

                Det blev desvære helle ikke nogen succes, så jeg tror vi stopper her, vi vil ikke bruge mere krudt på dette problem, så vi venter til den årlige formatering efter nytår. Det plejer jeg at gøre en gang om året, så må vi jo se om det bliver bedre. Jeg har flere computere så jeg kan sagtens bruge min netbank og lignende, så det er ikke noget problem, så du skal have mange tak for dine råd.

                Hilsen JD Alken

                Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.