VLC Mediaplayer

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  939 2 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
939
Registreret bruger

Programmets navn: VLC
Spørgsmål: Jeg har tidligere stillet spørgsmål ang. dette program. Fik ikke nogen fyldestgørende  svar. Har nu geninstalleret programmet og fået det til at fungere. MEN…… jeg har optaget en film på 1 tim. 37 min og den fylder 113 GB!!!! Det er et hundrede og tretten milliarder Bytes. Hvis jeg skal overføre det til DVD skiver, skal jeg bruge ca. 24 stk. Det kan da ikke være korrekt… vel? Har I en ide om hvad jeg har gjort forkert?

Hilsen Henning

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    113 GB..? Det lyder som en fra et 4K-kamera i høj kvalitet – og så er tallet egentlig realistisk nok.

    Spørgsmålet er så, om du tænker på at lave en film-DVD eller en data-DVD? Film-DVD komprimerer billederne ret kraftigt, og ændrer også på højde/bredde forholdet. Det vil jeg fraråde.

    I stedet vil jeg foreslå Converter4Video:

    https://fordelszonen.komputer.dk/foto/video/converter4video

    Det har en samling standardformater, den store fil kan konverteres ned til. Jeg vil foreslå at reducere opløsningen til 1920 x 1080, der er rigeligt til de fleste formål. En dobbeltsidet DVD rummer cirka 9 gigabyte, og kan derfor være en god løsning til at gemme den nedskalerede fil.


    939
    Registreret bruger

      Hej Henrik

      Jeg tror ikke, jeg har beskrevet mit problem korrekt. Men sagen er, at jeg har installeret VLC som jeg læste om i jeres blad. Jeg har derefter købt den videograbber som I anbefalede. Derefter har jeg indspillet en VHS på ca. 1time 35min. Jeg tror, at vi kan blive enige om, at den ALDRIG kommer i nærheden af 113GB. Men det er altså hvad den kom til at fylde på min PC. Så der må være et eller andet i programmet, der gør filen så stor. Meningen er, at den skal brændes på en DVD, så en størrelse på ca. 4GB vil jo være ganske passende. Mangler der nogle oplysninger i jeres instruktion til VLC, eller har jeg bare smidt penge ud på en ligegyldig videograbber og brugt en masse tid på “ingen ting”?

      Med venlig hilsen

      Henning Eriksen

       

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej Henning

        Ja, det var lidt uklart – men det ændrer egentlig ikke på min anbefaling. Og når det er optaget på den måde, vil jeg tro at det er et svag komprimeret format, hvor fordelen til at konvertere til .MP4 er endnu større. Du kan eksperimentere  med komprimeringsgraden for at sikre den bedst mulige komprimering uden en mærkbar forringelse af  billedkvaliteten. Der kan være en del ’støj’ i film optaget på den måde. Det fylder…


        939
        Registreret bruger

          Hej Henrik

          Super program. Filmen er nu nedskaleret til DVD størrelse og har ikke mistet nogen synlig forringelse. Takker mange gange

          Hilsen Henning

          Forummet 'PROGRAMMER' er lukket for nye emner og svar.