Avast Free Antivirus.

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  user-590836 4 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
user-590836
Abonnent

Jeg har lige installeret Avast på en ældre  computer. Tidligere tog det 2-3 timer at skanne for virus med Panda Dome. Nu tager det nogle minutter med Smartscanning.

Gør jeg noget forkert, eller dækker Smartscanningen med Avast det samme som skanningen med Panda Dome?

Med venlig hilsen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Ole

    Tak for det gode spørgsmål. Det korte svar er ‘Nej’. Det længere kommer her:

    At skanne hele computeren igennem tager – som du er klar over – lang tid, især hvis den har mekanisk harddisk. Det er principielt det sikreste at gøre, men det er ikke særlig nyttigt at skanne og genskanne filer, der ikke har været ændret i årevis.

    Avast bruger som standard en anden metode – at se efter spor efter problemer, undersøge kritiske punkter, og nyligt ændrede filer. Det får ram på langt de fleste trusler, og da Avast i sig selv er bedre til at finde virus end Panda, gør Avast det bedre på kort tid end Panda bruger timer til.

    Dertil kommer, at skanningens længde har en vis indflydelse på, at man faktisk får det gjort. En hurtig skanning, der bliver kørt hyppigt, er bedre end en langsom skanning, der sker sjældent.

    Og da Avast også har mulighed for at lave en fuld skanning, får du faktisk begge muligheder med dette program: Du kan køre hurtige skanninger hyppigt, og den omfattende skanning ind imellem. Og den tager tid… Jeg vedlægger et skærmskud fra den komplette skanning med Avast:


    user-590836
    Abonnent

      Hej Henrik Clausen!

      Tak for svaret. Jeg  vil  så køre en omfattende skanning engang imellem  og hurtige skanninger oftere.

      Med venlig hilsen

      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.