Bitdefender Home Scanner

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af tips2 tips2 2 år, 5 måneder siden.
Oprettet af tips2
tips2
Registreret bruger

For et halvt år siden scannet jeg mit hjemmenetværk med Bitdefender Home Scanner, og alt var OK, også min TP link router. Men den anden dag prøvede jeg så at scanne mit hjemmenetværk igen med Bitdefender, og nu var min TP link route blevet alvorlig usikker, ja det er da meget mærkelig at Bitdefender Home Scanner kan komme med 2 så forskellige resultater. Hvad er årsagen til det ????????? og er der andrer som har oplevet det samme med Bitdefender Home Scanner ??????? Der findes ingen opdateringer til min TP link router, så eneste løsning er måske og købe en ny router ?????????????

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Uha, det er et godt spørgsmål. Hvilken model router har du præcist?

  Routere er også små computere, og hvis der er fejl i dens indbyggede program, kan den hackes. Det er godt at du har ledt efter opdateringer, men ældre modeller vil ikke blive opdateret.

  Og det er desværre ganske muligt at komme med to så forskellige resultater: Der opdages løbende forskellige mere eller mindre obskure sikkerhedshuller, og når de først er opdaget, står det hackere i hele verden frit for at udnytte dem. Så det konkrete problem er sikkert en sårbarhed, der var ukendt for et halvt år siden.

  tips2
  tips2
  Registreret bruger

   Det er en TP link model TL-WR1043ND ver 1,9  Ultimate Wireless N Gigabit Router.

   Det skal dog siges at min modem på væggen indeholder en firewall, så en hacker skal igennem en firewall før de når frem til min router, jeg har fibernet fra Stofa, ja fiberboxen indeholder en firewall.

   Hilsen fra Tips2

   PS.

   Routeren er opdateret med sidste nye opdatering fra TP link

   HenrikClausen
   HenrikClausen
   Komputer for alle

    Aha – så er du godt sikret: Hackere vil blive bremset af Fiberboksen, og vil næppe opdage, hvad der står bag den. Så den sårbarhed, der eksisterer i  TP-Link routeren (jeg ser at seneste opdatering er fra 2015) vil ikke blive opdaget af hackere, der bare skanner i øst og vest efter sårbart udstyr.

    I øvrigt – mest til andre, der måtte læse med her – kan man udskifte den forældede firmware med noget bedre, f.eks. DD-WRT, og dermed lukke sikkerhedshullerne. Det er en avanceret operation, som har en vis risiko for at spolere routeren – men hvis alternativet er at kassere den, er det værd at prøve:

    https://dd-wrt.com/

    Og: Jeg bruger selv DD-WRT med stor fornøjelse. Det kan mange nyttige og avancerede ting.

    tips2
    tips2
    Registreret bruger

     Tak for hjælpen

     M.V.H. fra Tips2

     Du skal være abonnent for at skrive et indlæg