Blokering af kryptojacking

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  kaj-emil 4 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
kaj-emil
Abonnent

Den 12-09-2019 altså for 2 dage siden, var jeg inde i Forum og der poppede et windue fra McAfee op om Blokering af kryptojacking, det har ikke vist sig siden.

Det undre mig, at computeren der er en Acer fra 2012 leveret med McAfee sikkerhed, hvilket senere blev udskiftet med Norton, har rester liggende efter 7år.

McAfee WebAdvisor kan jeg kun finde under Jobliste > Processer, og har ikke gjort skade (måske tværtimod), men jeg undrer mig over, at Norton ikke har fundet dette, hvis det er alvorligt? Bemærk at jeg er gået ud af det, uden at trykke på noget, det gør jeg altid, hvis det er noget jeg er i tvivl om.

Computeren fungerer upåklageligt, så hvorfor denne meddelelse? der kun er set 1 gang.

Med venlig hilsen

Kaj-Emil

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det var interessant – lad mig starte med det vigtigste: Her er ingen egentlig trussel.

    Afledt af det er der ikke noget galt i at Norton ikke har advaret dig. Der er ikke noget at advare om.

    Beskeden går egentlig blot ud på, at McAfee WebAdvisor (der ikke er McAfee Antivirus) er blevet forbedret, ikke at der er fundet noget suspekt i computeren eller på en hjemmeside.

    Spørgsmålet bliver så, hvor McAfee WebAdvisor og McAfee TrueKey er kommet fra. Det vil typisk komme sammen med et andet program, f.eks. Adobe Reader (se skærmskud). WebAdvisor er en browserudvidelse, så den kan du fjerne fra browseren.

    Har du set efter McAfee i Apps og funktioner? TrueKey bør kunne fjernes derfra.

    Så du har bare fået ‘crapware’, ikke ‘malware’. Det er irriterende, men ikke farligt.


    kaj-emil
    Abonnent

      Tusind tak HenrikClausen for et særdeles godt svar.

      Jeg har en lille tilføjelse, hvis andre skulle se dette.

      I Apps og funktioner (Indstillinger>Apps>Apps og funktioner) ser McAfee således ud, bemærk datoerne de er fra i år 15-06-2019 og WebAdvisor mangler.

      På billedet ovenfor er jeg gået ind i Kontrolpanel>Fjern eller rediger et program, og her er McAfee WebAdvisor med en installationsdato 22-08-2019 kommet med.

      Jeg har i første omgang ikke tænkt mig at slette dem, da de ikke er farlige, vil jeg se hvordan de reagerer på sigt (jeg er opmærksom på, at mange små “stumper” af dit og dat kan få en computer til at arbejde langsomt/langsommere, det ser dog ikke ud til, at være tilfældet her).

      Med venlig hilsen

      Kaj-Emil

      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.