Edge med kodeordsgenerator

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år siden.
Oprettet af
signesfar
Abonnent

I blad nr. 6/2021 side 9 bliver det beskrevet, hvordan Edge fremover kan tilbyde meget sikre kodeord, som browseren derefter selv husker. Hvis man synkroniserer browseren med andre pc’er, er de også gemt der.

Og så står der: “Det betyder, at du kun behøver at huske kodeordet til dit Edge-login.”

Det er selvfølgelig meget nemt, men er det i grunden ikke i modstrid med grundreglen om at benytte forskellige kodeord til forskellige hjemmesider osv.? En hacker behøver jo kun at finde frem til kodeordet til ens Edge-login for at have adgang til alle ens private oplysninger?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det er et godt spørgsmål, som nok fortjener et udførligt svar i bladet.

    Problemet med at bruge samme adgangskode til flere websteder er, at hvis adgangskoden bliver røbet fra et websted, kan den uden videre bruges på andre. Det har vi set en del tilfælde af.

    Men det er egentlig ikke det, der sker her. Adgangskoderne gemmes på din pc, synkroniseres med andre af dine pc’er, men bliver ikke gemt i ‘Skyen’ eller lignende. Selv hvis et websted bliver hacket og frigiver koden derfra, giver det ikke adgang til andet. Adgangskoderne er også krypteret, så selv hvis nogen skulle opfange dem undervejs fra den ene pc til den anden (det er i sig selv ret usandsynligt), ville hackeren stå med en ulæselig og ubrugelig fil.

    Tilbage er så det meget sjældne tilfælde, at en hacker får adgang til din pc. Derfra ville han kunne eksportere adgangskoderne i en ukrypteret fil, og derefter bruge dem. Men det er igen en usandsynlig situation. Det farligste her er faktisk de falske Microsoft-hjælpere, der prøver at få lov til at bruge TeamViewer til at ‘reparere’ din pc. Har en hacker først direkte adgang til pc’en, er der ikke meget sikkerhed tilbage.

    Så du kan roligt bruge denne funktion i både Firefox, Chrome og Edge.

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.