Er min mailadresse blevet hacket?

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 2 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
ho230650
Registreret bruger

Warning: strpos(): Empty needle in /home/forge/forum.komputer.dk/public/content/plugins/amazon-s3-and-cloudfront/classes/as3cf-plugin-compatibility.php on line 906

Jeg har mailadresse ved one.com som jeg har haft kontakt med og de meddeler at min adresse ER SIKKER. Men har fået meddelelse fra kloge IT personer (skal nævnes at det er nogen vi kender), som siger at det er den IKKE, og som også gerne vil hjælpe os MEN til en ret høj pris. Jeg har også selv været på webadr: have i been pwned? – som desværre også  skriver “IKKE sikker” trods one.com oplysning! – Min hustrus gmail ER SIKKER iflg. denne adr. (billeder vedhæftet) – Kan i hjælpe mig – hvad gør jeg?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Nu mangler det vigtigste af de to billeder, men lad mig tage det vigtige først:

    One.com er professionelle, og har ansvaret for postserveren. Deres ord har mest vægt. Blandt andet kan de se, hvor der er logget ind fra (det kan afkodes af IP-adresserne9, og de vil helt give have systemer, der opdager både forsøg på hacking og udført hacking.

    Og du kan gøre noget ganske enkelt, der sikrer din postkonto: Skift  adgangskode! Hvis der er mulighed for Totrinsbekræftelse bør du også aktivere det. Det er meget effektivt.

    Så jeg ser ingen grund til at betale en ret høj pris for et problem, der dels ikke ser ud til at eksistere, og dels kan lukkes ret hurtigt ved at skifte indstillinger på din postkonto.

    God sommer!


    ho230650
    Registreret bruger

      Tak for meget hurtig svar Henrik. Vi HAR skiftet kodeord, men vil da så lige prøve igen. Men er da ret interesseret i om den der have I been pwned? på nettet intet er bevænt? Ved I det?

      VH Jørn og Hanne

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Godt spørgsmål – tak!

        Det giver også et fast svar på, om det er tegn på, at jeres e-post er hacket: Nej!

        Siden handler nemlig om noget andet, nemlig om e-post adressen er med i lister over hackede online tjenester, ikke om adressen som sådan er hacket. Så i kan roligt stole på One.com når de siger, at der ikke er et problem med kontoen som sådan.Problemerne ligger i tjenester nævnt på pwned-listen.

        Min egen adresse er såmænd nævnt hele 18 steder i listen! Og den er ikke hacket.

        Der ligger så to ting i det, som I bør tage jer af:

        1. På de(n) tjeneste(r), der angives på listen, bør I skifte adgangskode omgående.
        2. Lad være med at bruge den gamle adgangskode igen noget sted, nogensinde. Den er nu farlig.

        Og ja, vi er ekstra opmærksomme på kategorien Sikkerhed. Det kan jo handle om akutte problemer.

        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.