Facebook skal glemme logonnavn

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
jann1
Abonnent

Hvordan får jeg Facebook til at glemme mig log-on navn i autoudfyld. Når jeg begynder at udfylde logon-id i Facebooks log-on vindue, kan den regne ud, hvilken mailadresse, jeg vil indtaste. Hvordan kan jeg slette denne autoudfyld. Jeg synes jeg har prøvet alt. Det sker kun i chrome. Ikke i Edge.

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Jan

    Det er en funktion i Chrome, ikke i Facebook – og du kan håndtere det i Chromes Indstillinger. Vælger du punktet Adgangskoder (se skærmskud nedenfor) får du en liste over alle gemte adgangskoder – og så kan du på hver enkelt vælge Glem i menuen til højre for hver side.


    jann1
    Abonnent

      Det er ikke password, der kommer frem, men et fejlslagent login-id. Se vedhæftede, hvor det fejlslagne “BBBB” kommer ind så snart jeg trykker “B”. Eksemplet er konstrueret, men det er afgørende, at mine forslag ikke skal komme frem.

      Vedhæftede filer:
      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Aha, det kan skyldes to forskellige funktioner – opbevaring af adgangskoder eller Autofyld.

        Det login kan være gemt i din Google-konto. Log ind her, og se om Facebook optræder i listen:

        https://passwords.google.com/

        Hvis det gør, kan du slette det her. Så viser det sig ikke længere.

        Hvis det derimod ligger i den generelle Autofyld funktion, skal det fjernes på en anden måde. Det skal jeg undersøge nærmere, så prøv lige administration af adgangskoder først.


        jann1
        Abonnent

          Jeg har fundet ud af det

          Jeg skulle gå ind i Chromes historik > ryd browserdata og så huske indstillingen”Alle browserdata” samt flueben ved “formulardata for autoudfyld”. Tilsyneladende har jeg glemt at vælge “Alle browserdata”. Det er et stort problem, at Chrome ikke kan indstilles til at glemme udfyldning. Det kan Edge, hvor man kan indstille til at tingene skal ryddes, når browseren lukkes.

          Jeg synes at Komputer for Alle tror at alle har deres eget logon og ikke fx et fælles for familien. Det kan være et stort problem, og jeg ved, at de fleste har oplevet uhensigtsmæssig gem på den hårde måde! Selv tjekkede jeg alle bogstaver igennem i Facebooks id-felt og fandt et par ord, der nærmere var fejlagtigt indtastede passwords end mailadresser.

          Jeg anbefaler at bruge Edge til private ting efter at have indstillet denne til at rydde historikken efter endt session.

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            Tak for tilbagemeldingen, det er en interessant forskel. Jeg vil foreslå Redaktionen at skrive noget mere om emnet.

            Men lad mig også anbefale Chromes Inkognito-funktion, den er ret effektiv:

            https://komputer.dk/internet/browser/saadan-bruger-du-inkognito-og-privatbrowser

            Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.