Fejl og ukendt netværk på min PC

Løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år siden.
Oprettet af
peealb
Registreret bruger

Jeg bruger mest en Mac computer. Men, for leden dag, tog jeg igen på min (æld)gamle Fujitsu PC i brug for at hente nogle filer. Da jeg ikke havde brugt den i lang tid, scannede jeg min PC. Scanningen viste en “alvorlig fejl”, som jeg “tilsyneladende”, men kun måske fik fjernet,

og……

så opdagede jeg, at der hele tiden er to åbne netværk i brug. Dels mit eget, som starter med “r………..”, og et ukendt netværk med navnet “LSSR1979”. Jeg prøvede at slette det, men det kunne jeg ikke, det kom hele tiden igen med et “hak” i det felt, hvor der står “åbnes automatisk”.

Desuden….

… har jeg tofaktor godkendelse til min Gmail, hvilket virker udmærket på min Mac. På min PC, som jeg ikke havde brugt i mange, mange måneder, kom jeg derimod – til min store forundring – direkte ind i Gmail, altså uden tofaktor godkendelse.

Nu tør jeg ikke mere bruge min PC før jeg ved, om den er sikker, eller hvad….? Mon nogen har en forklaring…? Jeg er klar over at min PC er gammel, men jeg vil gerne bruge den en gang imellem.

MVH – Peer

*) PS: Jeg prøvede at finde fejlen ved at installere “Bitdefender”. Efter installationen kørte jeg scanningen, som blev sat til at køre natten over. Næste morgen var der scannet 8%. Det var nyttesløst, derfor afinstallerede jeg Bitdefender.

 

 

 

 

 

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Jeg tror ikke, der er noget større problem:

    Tofaktor godkendelse er vigtig – men Gmail og mange andre husker, at du har været logget ind på den konkrete computer, og bruger derfor ikke tofaktor systemet der. Det er der ikke noget galt i.

    Hvad skannede du computeren med? Vedlæg gerne et skærmskud.

    De to netværk er mystiske. Jeg har ikke hørt andre tilfælde, hvor man ikke kunne hoppe af et netværk. Jeg foreslår at gå ind i Netværksindstillinger for at ‘glemme’ (det hedder det faktisk) det suspekte netværk. Så vil Windows ikke længere gå på det automatisk.

    Og BitDefender… Normalt har vi gode erfaringer med det, men så langsomt må det bestemt ikke være. Prøv at hente Kaspersky Free og skan din computer med det:

    https://www.kaspersky.dk/free-antivirus


    peealb
    Registreret bruger

      Mange tak for godt svar. Jeg sender et billede af de 2 netværk. Det første, der starter med “r……” er mit eget. Det andet kender jeg ikke noget til.

      Sagen er følgende:

      Forhistorien er, at jeg fik en Malwarefejl (høj risiko – kode: “TR/Crypt.XPack.Gen”). Der var to synlige netværk-mystisk.

      1. Jeg mente at have slettet netværket LSSR1979, i hvert fald var det “væk” en stund. Da jeg genstartede min PC, var det der igen (desværre). Jeg satte det på “flytilstand”, ved ikke det hjælper noget som helst..?.

      2. Efter genstart kunne jeg ikke logge på med min sædvanlige adgangskode (Fik en advarsel om dette af Microsoft-mærkeligt), måtte nulstille det og logge på med et nyt.

      3. Fik installeret Kaspersky. Prøvede at scanne, men det virker helt håbløst. Efter 1 time var stadig kun 1% scannet. Det samme som med Bitdefender. Vil i denne forbindelse sige, at andre programmer ikke er specielt langsomme.

      Ved ikke om jeg bliver udspioneret, det er min bekymring. Er ellers glad for min PC, men måske skal den udskiftes…? Er ret usikker på, hvad jeg skal gøre.

      Igen, tak for hjælpen. MVH Peer Albeck

       

       

       

       

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Ah, det er bare et netværk hos en nabo. Det er der ikke noget problem i. Din computer kommunikerer ikke på det, medmindre du selv beder computeren bruge det (og kender adgangskoden). Der er intet i det, der tyder på at nogen prøver at udspionere din PC.

        Men den langsomme skanning tyder på problemer, i værste fald en slidt harddisk. Hvis den er fem år gammel eller mere, vil jeg i alle tilfælde anbefale en udskiftning.


        peealb
        Registreret bruger

          Tak igen.

          Ja, min PC er nok lidt gammel og langsom, men måske kan en ny SSD harddisk løse problemet, så resten gebruges.

          MVH – Peer

           

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            Selv tak – og en SSD er det nærmeste, man kommer til en mirakelkur for computerens hastighed 🙂

            Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.