Flere sikkerheds/antivirus programmer samtidig? Har Windows Defender i forvejen

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
svendstyx
Abonnent

Kan man køre med flere sikkerheds/antivirusprogrammer samtidig, uden at der opstår konflikt?

F.eks. et program til sikkerhed mod hackerangreb, som jeg vil hente inde i Fordelszonen?

Jeg bruger i forvejen Windows Defender, som måske har det hele i forvejen.

Mvh

Svendstyx

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Ja, i et vist omfang. Behovet kommer an på, hvor risikable, dine computervaner er.

    Windows Defender klarer de grundlæggende opgaver godt – altså de trusler, der uventet angriber computeren. Ud over det bruger jeg Malwarebytes, uanset at det er begyndt at blive mere besværligt. Dertil kommer Malwarebytes AdwCleaner ind imellem.

    Der er nok for mit vedkommende, fordi jeg kender til de metoder, hackerne bruger. Specielt på computere delt mellem flere brugere er det fornuftigt at have en tand mere sikkerhed.

    Jeg har i tidens løb set flere eksempler på, at for mange sikkerhedsprogrammer gør computeren langsom. Det kan dog være lidt vanskeligt at forudsige, præcist hvilke programmer, der går i vejen for hinanden. Der er den bedste metode at nøjes med et program til realtidbeskyttelse (Windows Defender / BullGuard / Kaspersky / BitDefender o.lign.), og et par programmer til at skanne efter mindre akutte problemer.

    Egentlige antivirusprogrammer (som de nævnte) vil pænt installere sig i stedet for Windows Defender, og sørge for at de to programmer ikke er aktive samtidigt.

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.