Hacket hotmail

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  dalbyjohn21577 5 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
dalbyjohn21577
Abonnent

Hej

En veninde af mig har fået hacket sin hotmail d.v.s. kontaktlisten, der bliver nu sendt breve rundt om at hun er har det skidt, overskrift Nødsituation jeg kan kun se et par linjer tekst derefter kommer der [Meddelelsen er forkortet] Se hele meddelelsen, det sidste er et link, det link skal man selvfølgelig ikke trykke på.

Hvad kan man gøre i den situation?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej John

    Den dårlige nyhed er, at man ikke kan gøre forfærdeligt meget: Det er nemt at forfalske afsender i e-post – rigtig nemt, faktisk – og når først adresselisten er i omløb blandt de kriminelle, kan den ikke tages tilbage.

    Men lad os starte med det vigtigste – at sikre kontoen. Der skal hun ikke blot skifte til en ny, sikker adgangskode (12 tegn), hun bør også slå Totrinsbekræftelse til:

    https://support.microsoft.com/da-dk/help/12408/microsoft-account-about-two-step-verification

    Det vil også give besked, hvis nogen prøver at hacke kontoen igen.

    Det næste at gøre er at skrive til alle på adresselisten om problemet, og opfordre dem til ikke blot at være på vagt, men også aktivt markere den slags e-post som spam. Det vil sende besked tilbage til spamfiltre hos Google og andre om, at disse breve er farlige, og fremover skal sendes til spam-bakken.

    Det skulle få problemet til at gå i sig selv i løbet af nogle dage.


    dalbyjohn21577
    Abonnent

      Tak hjælpen

      Det bekræfter min fornemmelse, hun har været så fornuftig at meddele alle at adresselisten er i omløb, jeg tror dog at de har droppet det igen der kom to mails først at hun var i Grækenland efterfølgende at hun var ved at dø, meget usmageligt, jeg tror at de har set advarslen.

      Fremover vil allemails blive sendt som BCc, så kan modtagererne ikke  andres adresser, og totrinsbekræftelse skal indføres og selvfølgelig ny kode.

      Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.