Hvilken/hvilke sikkerhedsprogrammer skal jeg bruge?

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  ho230650 4 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
ho230650
Registreret bruger

Hej KFA. Jeg kører lige  nu sikkerhedsprogrammet ESET på PC, mobil samt tablet, men dette udløber om 14 dage. I har en masse gode programmer, og jeg havde tænkt mig at bruge et//flere af dem i stedet for. Men jeg bliver mere og mere forvirret jo flere gange jeg læser Jeres blad! – Hvilket program/programmer vil i anbefale mig at bruge? Og kan jeg nøjes med 1 eller skal jeg installere alle 6 som anbefalet et eller andet sted i bladet? På forhånd tak for svar.

Venlig hilsen Hanne

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Hanne

    Det er et spørgsmål uden et entydigt svar, for det kommer an på dine computervaner.

    Så her kommer mine anbefalinger og kommentarer. Først to, jeg anbefaler til alle:

    1) Malwarebytes: Det bruger jeg regelmæssigt til at opdage suspekte programmer. På det seneste er det blevet lige lovlig nærtagende, men jeg vil hellere advares en gang for meget end en gang for lidt – plus at jeg har erfaring nok til at vurdere, om et program er acceptabelt trods en advarsel.

    2) LastPass: Dine adgangskoder er et sårbart punkt i sikkerheden, og det er kun de færreste steder, der bruger den yderst effektive totrinsbekræftelse. Så brug lange, unikke adgangskoder, og brug Lastpass til at huske dem.

    De næste to er til dem, der har mere risikable internetvaner – obskure hjemmesider (jeg nævner ikke ‘porno’), fristende programmer, eller (jeg fraråder, men virkeligheden er jo sådan), hvis man går efter ting, der er under ophavsret. Den slags rummet tit forskellige former for trojanere. Er der risiko for den slags aktiviteter på computeren, bør forsvaret styrkes:

    3) Avast Antivirus: Alene at man bruger noget andet end standardprogrammet forbedrer sikkerheden.

    4) Acronis Ransomware Protection: Ransomware er noget stads, for det kan ikke bare fjernes som ‘almindelige’ virus. Jeg har venner, der måtte slette alt på computeren, fordi de fik Ransomware.

    Så er der lidt mere i den frivillige (bekvemmeligheds) afdeling:

    5) Patch My PC. Mange sikkerhedshuller er i programmer, ikke i Windows som sådan. Personligt sørger jeg for at opdatere programmerne direkte, men vil man gerne have en hånd til at finde opdateringerne automatisk, er Patch My PC sagen. Det finder og opdaterer mange almindelige programmer uden bøvl.

    6) Malwarebytes AdwCleaner, som forhindrer ekstra (reklameprogrammer) i at komme ind i computeren. Her er jeg selv erfaren nok til at opdage den slags i tide, men det kan være ret udspekuleret. Så hvis du henter og prøver nye programmer fra internettet, bør du bruge den.

    Jeg håber, det fik afklaret sagen.


    ho230650
    Registreret bruger

      Hej Henrik.

      Tak for svar – men desværre blev jeg (en “stakkel” på en computer, dog hjulpet lidt på vej fra Jeres udmærkede blad KomputerForAlle) endnu mere forvirret. – Vi (min mand og jeg) har et lille beskedent turistfirma med 3 busser og dermed 3 PCèr + mobil/tablets. Mht. mobil/tablet mener jeg at Sophos eller betdefender er nogle udmærkede og enkle virusprogrammer til disse – er det ikke korrekt? Og mht. PC ville jeg så gerne jeg også her blot kunne bruge ET program (gerne betalende), men hvilket et vil du så anbefale? Og gerne et program der selv opdaterer så jeg/vi ikke selv skal huske på det. Har både læst om Avira, bitdefender, bullguard, McAfee, Norton og VIPRE. Desværre ikke noget som helst om mit nuværende ESET?!? Et ellers udmærket program som jeg blev anbefalet for 2 år siden, men lidt dyrt!

      Håber du forstår mit problem og kan hjælpe mig?!

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej Hanne

        På den måde. Når det er computere / enheder, der bruges i en virksomhed, ikke af endeløst nysgerrige teenagere, er situationen overskuelig. Så vil jeg anbefale en ganske enkel løsning:

        – Brug Windows’ indbyggede antivirus Defender i stedet for ESET. Det er gratis, og ganske effektivt. Når du afinstallere ESET, træder Windows Defender automatisk ind og beskytter computeren. Der kommer automatiske opdateringer, og programmet er behageligt diskret.

        – Og brug Malwarebytes. Det finder generende programmer, der teknisk set ikke er virus, men som alligevel kan genere din computer. Her kan du vælge mellem den gratis version, der skal aktiveres efter behov, og den betalte udgave, der kører automatisk i baggrunden.

        Blev det klart nok?


        ho230650
        Registreret bruger

          Hej igen igen Henrik. Tak jo det lyder fornuftigt med det indbyggede program defender i PC, det vil jeg prøve samtidig med Malwarebytes. Dog glemte du lige mit spørgsmål mht. mobil/tablets, det bruger vi nemlig ligeså meget som PC da vi rejser/kører meget både i DK og Udlandet. Er det Sophos eller betdefender der er bedst eller måske et helt tredie?

          Og tak for hurtige svar.

          VH Hanne

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            Hej Hanne

            Angående telefon/tablet vil jeg anbefale Avast:

            https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avast.android.mobilesecurity

            Den har en udmærket gratis udgave, omend med nogle ‘tilbud’ om at købe den fulde version. Der til overskuelige 65 kroner årligt er et godt køb.


            ho230650
            Registreret bruger

              Mange tak for svar. Tror det er et super godt virus program!!

              Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.