Infected web resource

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 2 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
signesfar
Abonnent

Den seneste uge har Bitdefender Antivirus hundrede gange eller mere blokeret en “Infected web resource” – se vedhæftede.

Hvad er det for noget? Er min computer konstant under angreb – som Bitdefender heldigvis afværger – eller er der noget helt andet på spil?

Vedhæftede filer:
HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Det er ikke et akut problem – men noget er i uorden. Mon du har tilladt notifikationer fra suspekte websider, eller har du fået installeret en udvidelse, der henter underlige reklamer?

  Lad mig foreslå, at du slår udvidelser fra i browseren, og ser om advarslen forsvinder. Holder det op, kan du slå udvidelserne fra lidt ad gangen og finde ud af, hvilken der gjorde det.

  Den anden mulighed, notifikationer, kan du også klare ved at slå dem fra i browseren. Det er begravet i Indstillinger – sig til, hvis du har brug for en hånd for at finde frem til dem.


  signesfar
  Abonnent

   Hej Hwnrik.

   Tak for svar.

   Jeg har fundet ud af, at det er TV2’s hjemmeside, som er årsagen. Hver gang jeg slår op på den, kommer meddelelsen i stimer. Det gælder både i Edge og Chrome.

   Jeg har kun én udvidelse i Edge, nemlig Disconnect. Meddelelsen dukker op uanset om den er slået til eller ej.

   Undervejs har jeg nulstillet Edge – uden virkning.

   Hvad kan man stille op? Er der mon fejl i TV2’s hjemmeside?

   tips
   tips
   Registreret bruger

    Der er ikke fejl i TV2 hjemmeside, men nok nærmer en fejl i Bitdefender antivirus, så det er bedst at du fjerner Bitdefender, fra din computer, og feks. installerer AVG antivirus gratis, og den har en bedrer dækning.

    https://www.avg.com/en-dk/ppc/protection-offer-comparison-04?ppc_code=012&ppc=b&gclid=EAIaIQobChMIgKCdusLW8wIVD2EYCh1Q6Q9HEAAYASAAEgKVOvD_BwE&gclsrc=aw.ds

     


    signesfar
    Abonnent

     Tusind tak. Det var løsningen.

     Tillægsspørgsmål: AVG antivirus meddeler, at det også scanner for malware. Betyder det, at Malwarebytes nu er overflødigt?

     tips
     tips
     Registreret bruger

      De fleste mennesker har jo god plads på harddisken, så du kan jo sikkert have plads til Malwarebytes uden problemer, og dermed have dobbelt kontrol i din computer.

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

       Definitionerne er så flydende, at det er svært at skelne. De klassiske virus, der bredte sig overalt i løbet af dage eller timer er nærmest udryddet (man kunne kaldet det ‘bortvaccineret’), men til gengæld har vi fået trojanere (som man selv skal lokkes til at aktivere), udspekulerede reklamer, browserudvidelser og mange andre underlige varianter af skadelige programmer.

       Malwarebytes har jeg typisk brugt til at udrydde ting, der ikke spredes automatisk, men som kommer sammen med installation af andre programmer, eller efter en ‘anbefaling’ på en lusket webside. Det er blevet lidt mere udfordrende at bruge, fordi det er uklart, hvilke reklamer, der er rimelige. Malwarebytes har en forholdsvis streng linje, hvad det angår, så vi er blevet lidt forbeholdne overfor dets resultater.

       Det kommer i sidste ende an på dine internetvaner:

       Hvis du er forsigtig og begrænset i dine vaner, er et antivirus nok.

       Hvis du er mere eksperimenterende og selv henter programmer fra det vilde internet, bør du supplere med Malwarebytes. Ikke mindst af hensyn til computerens hastighed. Jeg bruger selv Malwarebytes.

       HenrikClausen
       HenrikClausen
       Komputer for alle

        Og som tips siger, ligner det en fejl i BitDefender – en falsk alarm.

        jeg vil dog tro, at BitDefender forholdsvis hurtigt retter det. Men jeg kan ikke love det.

        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.