Kan man undvære antivirus?

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af Komputer for alle: Redaktionen Komputer for alle: Redaktionen 14 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
Jette Nielsen
Medlem

Jeg fik for nylig min første pc med Windows Vista og har siden overveje , hvilket virusskjold jeg skal købe til den. Men nu siger en af mine bekendte, at Vista har indbygget nogle programmer, der gør antivirus overflødigt. Er det rigtigt, at jeg kan undvære det og spare pengene?

I Vista ligger to sikkerhedsprogrammer. Det ene, Windows Firewall, beskytter pc’en mod angreb fra fx hackere, der via internettet forsøger at få adgang til din computer. Det andet program, Windows Defender, er et såkaldt antispywareprogram, som forhindrer skadelige programmer fra internettet i at blive installeret på pc’en.

 

Spyware kan eksempelvis bruges til at aflure dine adgangskoder og personlige oplysninger, som du taster ind. Ingen af de to programmer beskytter dog mod virus eller trojanere, som du for eksempel modtager med en e-mail, og som kan ødelægge både programmer og dokumenter. Derfor kommer du ikke uden om et antivirusprogram.

 

Men pengene kan du spare, hvis du installerer det gratis antivirusprogram AVG, som du kan læse mere om og hente her: http://komputer.dk/guider/gratis-programmer/gratis-virusbeskyttelse

Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.