Makroer i Office-programmer

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 måneder, 1 uge siden.
Oprettet af
jann1
Abonnent

Jeg har læst, at nogle af de virkelig alvorlige malware angreb sker via makroer i Office-programmer. Er det ikke muligt for normal brug af Office-programmer som Word og Excel at slå makroer fra? Alternativt kræve en aktiv godkendelse for at køre dem? Og er der andre programmer med lignende problemer. Jeg går ud fra at pdf-filer må være konstrueret, så de aldrig er farlige at åbne?

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Jan

    I dag er Office-programmerne (2010 / 2013) tilrettet, så de automatisk advarer, før indbyggede makroer tillades at køre. Microsoft har en detaljeret artikel om det her:

    https://support.office.com/da-dk/article/aktivere-eller-deaktivere-makroer-i-office-filer-12b036fd-d140-4e74-b45e-16fed1a7e5c6?ui=da-DK&rs=da-DK&ad=DK#ID0EAABAAA=2007

    Hvis et dokument har makroer, vil du blive spurgt, før de får lov til at køre. Dermed er sikkerhedsproblemet blevet langt mindre – makroerne kan ikke uden videre køre amok på tusinder af computere samtidigt.

    Du skal være abonnent for at skrive et indlæg