NorthGuard

Ikke løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
mogenslj
Abonnent

Hej!

Jeg vil gerne høre, om der er nogen, der kender til NorthGuard.

Jeg blev ringet op af dem, fordi jeg havde deltaget i en konkurrence  på mail og vundet et gratis tjek af min pc.

De fik adgang til min kones Packard Bell via nettet og kørte i mere end 1 time adwcleaner og kom frem til, at min pc var i farezonen på trods af  de mange sikkerhedsprogrammer fra Komputer, som jeg har brugt i mange år. Den har godt været sløv i lang tid, og mange af de anbefalinger fra Komputer, jeg har brugt, har ikke hjulpet ret meget. Derfor accepterede jeg, at de slettede mange af vores sikkerhedsprogrammer og derefter installerede BullGuard Premium Protection.

Jeg kan indtil videre ikke fornemme nogen stor ændring i hastigheden; men de hævder, at min sikkerhed nu er i top.

Det koster også! Jeg skulle betale et éngangsbeløb på 3.000 kr. plus 3 års abonnement á 199 kr./md. Ialt – efter rabat – kom jeg af med 3.500 kr.

Har jeg begået en kæmpe brøler, eller kan det tilgives?

Jeg hører gerne jeres kommentarer.

Venlig hilsen mogenslj

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hmm. Uden at det skal tages som en juridisk konklusion lyder det som om de arbejder lige på kanten af markedsføringsloven – men formodentlig lige indenfor. Der er jo masser af konkurrencer, der udnytter mulighederne for at samle telefonnumre og tilladelse til at ringe op, i nogle tilfælde endda “fra vores samarbejdspartnere”. Når den tilladelse er skrevet ind i konkurrencebetingelserne, kan de dokumentere, at de har lov til at ringe til dig med deres ‘tilbud’.

    Rent teknisk er der mange grunde til at computeren bliver sløvere med alderen, og en af de mere almindelige er faktisk at have for mange sikkerhedsprogrammer installeret. De kan komme hinanden på tværs på nogle ret komplicerede måder.

    BullGuard er et glimrende produkt, men at betale 3000,- for det er meningsløst.

    Men i sidste ende er dette et spørgsmål om markedsføring, ikke om teknik. Derfor spiller jeg bolden videre til Forbrugerrådet, der forklarer reglerne om telefonsalg her:

    https://taenk.dk/raadgivning-og-rettigheder/hvem-maa-ringe-til-dig

    Hvis du skriver til dem, kan de have mere detaljerede råd om denne situation.

    Der er så også muligheden at gå i banken og kræve pengene fra din betaling tilbage. Det har du principielt ret til hvis du har været udsat for bedrageri, men igen er det en juridisk vurdering, jeg ikke kan give.

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Jeg ser også, at Forbrugerombudsmanden arbejder på at rydde op i vildledende salgsmetoder:

      https://jyllands-posten.dk/#ia11357217;finans


      mogenslj
      Abonnent

        Jeg vil ikke gå i banken for kræve pengene tilbage, da jeg ikke mener, jeg er udsat for et bedrageri. Ved nærmere eftertanke betaler jeg i 3 år 100,- kr./md. Det er vel ikke så galt, hvis man får noget ud af det.

        Efter mit indslag her, har jeg haft en god oplevelse med NorthGuard. Jeg blev ringet op af en supporter, som var meget behagelig at snakke med og brugte mange timer på at tage backup og geninstallere Windows. Resultatet var udmærket. PC’en kører hurtigere nu, selvom det godt kunne være bedre; men det skyldes måske PC’ens levealder. Alene det, at supporteren brugte så meget tid på det, gør, at pengene er givet godt ud. Hvis jeg ikke indenfor de kommende 3 år får udnyttet mit medlemsskab yderligere, kan jeg jo melde mig ud. Nu skal jeg jo selv have installeret en masse apps, som var der før. I øjeblikket er der kun BullGuard installeret, men jeg regner med, at følge Komputers anbefalinger om diverse sikkerhedsprogrammer.

        Venlig hilsen mogenslj

        HenrikClausen
        HenrikClausen
        Komputer for alle

          Tak for tilbagemeldingen, og det glæder mig at du endte med at være tilfreds.

          PC’ens alder har noget med sagen at gøre, ikke mindst harddisken, som jeg går ud fra er mekanisk. Men jeg vil egentlig tro, at den ikke i sig selv er blevet væsentligt langsommere – med det forbehold, at en slidt harddisk kan være et problem. I løbet af de seneste år er computere blevet betydeligt hurtigere, både til at starte og fordi de typisk har et SSD-drev i stedet for en mekanisk harddisk.

          Du kan vinde en del på hastigheden ved at udskifte din mekaniske harddisk med et SSD-drev. Eller indstille dig på at skifte hele computeren med et nyere eksemplar i løbet af et par år.

          Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.