Opdatering til Java er klar

Løst
Dette emne indeholder 11 svar, har 4 stemmer og blev senest opdateret af tips tips 11 år, 2 måneder siden.
Oprettet af tips
tips
Registreret bruger

Og så er opdateringen til Java klar.

 

Klik på denne link = java og gå til hjemmesiden hos java og klik på = do I have java = og installerer opdateringen.

 

Hvis at computeren har både en 32 bit browser og 64 bit browser skal hjemmesiden besøges med dem begge og installerer det nødvendige opdatering.

 

tips
tips
Registreret bruger

              ……..Forsiden……………………………………….Forum…………….


    hlexa
    Registreret bruger

      “Hvis at computeren har både en 32 bit browser og 64 bit browser skal hjemmesiden besøges med dem begge og installerer det nødvendige opdatering.”

      Jeg ved det gælder for 64-bit Vista og IE8 – 32-bit og 64-bit, men gælder osse for 64-bit Windows 7?

      Medmindre du bruger 64-bit udgaven af Internet Explorer (det er ikke standard i Windows 7 og derfor et eksplicit tilvalg), skal du bruge 32-bit udgaven af Java.


      hlexa
      Registreret bruger

        Jeg skifter mellem 32- og 64-bit IE9 i Win 7.

        Jeg har lige opdateret Java og det var sgu’ besværligt.

        Jeg startede med at opdatere fra Java kontrolpanelet i 64-bit mappen, iunder Program Files(x86). Selv om det er en dansk version, så hedder mappen det. Win 7 er en OEM i en Acer computer.

        Så åbnede jeg Java kontrolpanelet i 32-bit mappen, under Programmer. Men den havde ikke nogen Update faneblad. Det er åbenbart kun Java 64-bit kontrolpanelet der har sådan een.

        Nå, så måtte jeg hente v7.11 32-bit Java offline opdateringen. Da jeg ville køre den fik jeg at vide, at programmet allerede var installeret, men meldingen på Oracles hjemmeside var, at jeg havde v7.9 i 64-bit IE9. Det var slet ikke muligt at få en tilbagemelding på Oracles hjemmeside for 32-bit IE9. Cirklen med blå prikker blev bare ved med at dreje

        Vild forvirring!

        Så hentede jeg osse 64-bit offline opdateringen og kørte dem begge. Så kunne Oracles hjemmeside melde, at v7.11, både 32- og 64-bit var på. Det er vist noget med, at de kommer først “på” når man har åbnet den relevante IE9.

        Men jeg kan godt forstå hvis folk bliver forvirrede.

        Ja, det kan være ganske besværligt med de forskellige versioner…

        Java er oprindeligt bygget til at gøre tingene nemmere, men er for tiden den værste kilde til problemer og spørgsmål – og så kommer hele sikkerhedsaffæren oveni. Det kunne være bedre, langt bedre.

        En bemærkning: Mappen “Program Files (x86)” rummer faktisk 32-bit programmerne i computeren, ikke 64-bit udgaverne.

        Microsofts påfund med at give mapperne to forskellige navne – et engelsk og et oversat – vil jeg helst være fri for at sige min ærlige mening om…


        nestor
        Abonnent

          Jeg har opdateret Java og fik en besked fra Oracle(var det vel) om at fjerne henholdsvis Java (TM) SE Runtime Environment 6 og Java (TM) 6 Update 5.

          Med den første lykkedes det uden videre, men ved den anden fik jeg en besked om en Error 1719 – der var tilsyneladende noget galt med Windows Installer.

          Hvordan kommer jeg af med Java(TM)6 Update 5?


          hlexa
          Registreret bruger

            @nestor

            Har du aktiveret Java Console?


            hlexa
            Registreret bruger

              Ah ha!

              De 2 rodmapper hedder ellers henhv Program Files og Program Files (x86) så det må være den første der optræder som Programmer i Explorer – det program, som man navigerer rundt med i GUI.

              Kigger man nemlig i terminalen – hedder vist Kommandoprompt i Windows – så optræder de med deres engelsk/amerikansk navne.

              Det forklarer så hvorfor jeg fik den besked jeg fik, da jeg ville kører 32-bit offline opgraderingen som jeg havde hentet efter jeg havde brugt Update i Java kontrolpanelet.

              Men det betyder vel, at man slet ikke kan opdatere Java til 64-bit Internet Explorer fra kontrolpanelet? Fanen Update findes ikke i den Java der ligger i mappen Program Files/Programmer.


              hlexa
              Registreret bruger

                Grunden til mit spørgsmål om hjemmesiden skulle besøges 2 gange er, at jeg har 64-bit Vista og blandede så Java sammen med en af de andre plug in der hele tiden bliver opgraderet, Adobe Flash.

                I begyndelsen skulle Flash installeres 2 gange, en 32- og 64-bit udgave. Men jeg kunne dengang læse på Adobes hjemmeside, at samme Flash plug in virkede i begge udgaver, 32- og 64-bit Windows 7.

                Senere er Adobes Flash plug in så åbenbart kommet i en udgave der passer til både 32- og 64-bit Windows Vista. For nu skal jeg kun hente den ene opdatering.

                Men ikke Java 🙂


                nestor
                Abonnent

                  Til hleksa

                  Hvor er Java Console, og hvordan aktiverer jeg den?

                  Nestor

                   


                  hlexa
                  Registreret bruger

                    Du skal ikke aktivere Java Console. Det – at Java Console er aktiveret – var bare en mulig grund til, at du ikke kunne slippe af med Java v6.

                    Det er sket for mig, at jeg havde aktiveret Java Console i en bruger konto og så uanset at jeg opdaterde Java v6 til v7 på computeren, så vedblev den tidligere version af Java at være gældende for den pågældende bruger konto. Uheldigvis var den den brugerkonto som jeg jeg brugte til netbank.

                    Det kunne så først rettes efter jeg lukkede for Java Console. 

                    Det  var så en mulighed – symtomerne ligner jo lidt – at du havde det problem som du beskriver det. Men det er det så åbenbart ikke 🙂

                    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.