Ransomware i skyen

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Tao Tao 10 måneder, 1 uge siden.
Oprettet af
hebca
Abonnent

Jeg benytter det cloud-baserede lager OneDrive fra Microsoft til alle mine billeder. Det er nemt, da det er synkroniseret med mine mapper i Stifinder, så når jeg laver ændringer dér, foretages ændringerne også automatisk i OD.

Men hvis jeg nu bliver ramt af ransomware, der låser alle mine billeder på pc’en, bliver de så også låst på OD? I bekræftende fald, kan det så undgås ved at afbryde synkroniseringen, og hvordan gør jeg det på Win.8.1?

Tao
Tao
Supporter

    Hej,

    Det er den gængse opfattelse, at dine filer er sikre i skyen pga. versionshistorik og afbrydelse af synkronisering af de lokale filer og dem i skyen. Men det er desværre en sandhed med modifikationer (Backupify).

    Jeg vil derfor anbefale dig til at tage alle forholdsregler når det kommer til beskyttelse af dine filer mod ransomware. Du kan fx aktivere beskyttelse mod ransomware hvis du anvender Windows Defender (Komputer for alle). Hvis ikke du ønsker at anvende Windows Defender, samlede vi i sidste måned en liste over andre sikkerhedsprogrammer, der kan hentes i fordelszonen (Komputer for alle).

    Og i august gav vi seks generelle råd, der ruster dig bedre i kampen mod ransomware (Komputer for alle).

    Du skal være abonnent for at skrive et indlæg