Sikker ?

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
ruth h.
Abonnent

Jeg får ofte denne meddelse ..er det et program jeg skal købe eller er min pc. sikker nok.. kan også få besked om at router ikke er sikke, men den har jo en kode og viser en lukket hængelås. Det er programmet “Avast free Antivirus” fra jeres blad der sender disse. Hvad gør jeg .. synes jeg har og følger alle jeres sikkerhedsprogrammer.

Jeg har Windows 10

Venlig hilsen

Ruth H.

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Ruth

    Det er et godt spørgsmål, og svaret er ikke helt enkelt. Nu har jeg over 30 års erfaring med computersikkerhed, og vil starte med at slå to ting fast:

    1) Man kan altid gøre mere.

    2) Perfekt sikkerhed findes ikke.

    Målet er “Åbenlyst tilstrækkelig sikkerhed”, og hvad det er kommer i høj grad an på dine computervaner. I tidens løb har jeg hjulpet en del venner med deres PC’er, og bemærkede stille, at dem med de værste problemer også havde for vane at besøge websider af mindre pæn karakter – hvor de blev fristet og overtalt til at hente og installere alt muligt skrammel. Blandt andet tilbydes der mange programmer, der laver falske licenskoder til betalingsprogrammer – de programmer har som regel noget stads med, der bliver installeret i baggrunden. Folk med den slags risiko-vaner har brug for maksimal sikkerhed. Det samme gælder brugere med højt fortroligt materiale, altså højtstående forretningsfolk, spioner og lignende.

    For os andre, der ikke henter tvivlsomme programmer ind på computeren, og som ikke er mål for kriminelle, spioner eller sikkerhedstjenester, er der ikke grund til at købe dyr sikkerhed. Dine skærmskud er fra Avast. Gratisudgaven af deres antivirus er i topklasse, men de vil også meget gerne sælge dig en betalt udgave. Derfor kommer de lidt foruroligende opfordringer. Her er det vigtigt at bemærke, at de står under punktet Avancerede problemer. Det betyder i praksis, at det kun er vigtigt for brugere i de risikogrupper, jeg skitserede ovenfor.

    ‘Prisen’ for at have et godt og gratis sikkerhedsprogram er, at du skal afslå den slags reklamer ind imellem. Sådan er det for alle gratis sikkerhedsprogrammer. I øvrigt betyder hængelåsene, at funktionerne kun er tilgængelige i den betalte udgave af Avast Antivirus.

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.