Sikkerhedsalarm ved download af Check Flash program fra fordelszonen…?

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 10 måneder siden.
Oprettet af
draupner
Registreret bruger

Hej i Fordelszonen.

Umiddelbart efter at have downloadet Check Flash-programmet fra fordelszonen modtog jeg en “alarm” om, at der netop var fundet en alvorlig trussel karakteriseret som en Trojan, og at filen var blevet fjernet igen!?!?

Jeg er udmærket klar over, at forskellige antivirus-programmer og lignende utilities på markedet åbenbart ser meget forskelligt på ‘trusselsniveauet’ for de forskellige apps, der er tilgængelige på nettet, men undrer mig nu over hvorfor der er så stor forskel og kommer i tvivl om hvem, der nu har ‘ret’ i disse tilfælde…

Bedste hilsner

Jesper Mogensen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Jesper

    Ja, det er svært. Jeg tog Check Flash gennem VirusTotal, her er resultatet:

    https://www.virustotal.com/gui/file/bca1c42dfaf53f5e30f6c4088a1a2122ea2ce8fe17438502c919860d96fdf32a/detection

    Det viser st 66 ud af 72 antivirusprogrammer frikender programmet. De sidste 6 noterer, at der er indbygget et program til ar vise reklamer. Jeg testede også manuelt med MalwareBytes, der heller ikke finder nogen problemer.

    Som du selv skriver, er det en uklar balance mellem det rimelige, det generende og det farlige. Der er også en vis konkurrence  mellem AV-programmerne om at finde og fjerne mest muligt, hvilket går ud over udviklernes muligheder for at finansiere udvikling af gratis programmer med indbyggede reklamer. Det afvejer vi naturligvis for alle programmer, vi lægger i Fordelszonen. Ind imellem håndterer vi det ved at påpege, at ekstraprogrammer skal slås fra under installation, men det er ikke nødvendigt her.

    Hvilket program er det i øvrigt, der kalder Check Flash for “trojaner”? Det vil vi gerne undersøge nærmere.

    Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.