Trend Micro HousCall

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  ehk1938708744 1 måned, 1 uge siden.
Oprettet af
ehk1938708744
Registreret bruger

Hej Komputer for alle.

Jeg læste artiklen i det sidste nyeste nummer (2/2020) om Trend Micro HousCall, som virkede meget interessant – indtil jeg kom til installationen, hvor jeg kunne læse, hvor mange personlige oplysninger man accepterede at producenten tappede fra hjemmenetværket, som sikkert ville være enhver hackers drøm.

For mig ser det ud til, at producenter får mere ud af, at man bruger programmet – en det er tilfældet for den, som installerer og bruger programmet – selv om jeg synes, det er et virkelig nyttigt værktøj.

Hvad er jeres kommentar eller opfattelse af problemet med at levere personlige data til producenten. Er det blot nødvendigt for at programmet kan fungere – og hvor godt er man som bruger sikret?

Normalt betaler jeg gerne for et program til en fast pris, i stedet for blot at give en producent fri adgang til mit privatliv til en ukendt “pris” – hvor producenten selv bestemmer priset fra et “tag selv bord”.

Venlig hilsen Erik Kristensen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Hej Erik

  I dette tilfælde er de nævnte IP-adresser, Mac-adresser mv. direkte nødvendige for at programmet kan fungere. trend Micro har en komplet gennemgang her:

  https://esupport.trendmicro.com/en-us/home/pages/technical-support/1119968.aspx

  Og her er en redegørelse for, hvordan de håndterer de indsamlede data (24 sider tæt jura):

  https://www.trendmicro.com/content/dam/trendmicro/global/en/about/legal/privacy-gdpr/eu/de-german-global-privacy-notice.pdf

  Jeg læste afsnittet om deling med andre, og bemærker at de i alt væsentligt ikke sætter nogen grænser for, hvad de deler med hvem. De garanterer dog,  at deres partnere også overholder gældende lov om databeskyttelse.

  Offentlige institutioner er naturligvis et særtilfælde, fordi de som udgangspunkt har loven på deres side. Her er Trend Micro forpligtet til at udlevere de data, de måtte blive bedt om.

  Når lister og redegørelser er så udførlige, skyldes det såmænd også lovgivning på området. Firmaer skal oplyse om, hvad de indsamler, hvorvidt det kan slås fra, og hvad de data bruges til.

  Og uanset at der er en del punkter i listen, er hvert enkelt punkt ret begrænset i omfang. Der er f.eks. IP- og Mac-adresser (netværkadresser) på hver enkelt enhed, men det gør dem ikke tilgængelige for hackere uden adgang til dit netværk. Og hvis en hacker skulle have held med at skaffe sig adgang til din router, ville det være simpelt for ham at finde disse oplysninger selv. Det er heller ikke oplysninger af typer, som Trend Micro kan udnytte til generel markedsføring.

  I sammenhængen er det relevante data for de funktioner, programmet har, for at kunne genkende eventuelle suspekte enheder på netværket. Jeg bemærker, at der ikke bliver overført netværkstrafik som sådan, og dermed ikke adgangskoder eller andre direkte personlige oplysninger.

  Der er mange tilfælde med ‘gratis’ tjenester, hvor vi som forbrugere bliver produktet, fordi de indsamlede data er guld værd for udformning af reklamekampagner og lignende. Den slags data er ikke medtaget her, i stedet er der indbygget nogle reklamer for Trend Micros betalte produkter. Det betragter vi som rimeligt, og mener ikke at de nødvendige (og veldokumenterede) tilbagesendelser af data er et problem.

  PS Jeg fjernede lige din privatadresse fra din besked. Den må vi ikke lade være offentligt synlig.


  ehk1938708744
  Registreret bruger

   Hej Henrik.

   Tusinde tak for svaret. Det er ofte eller i realiteten aldrig muligt at forstå rækkevidden af forskellige regelsæt opsat af producenter, da de ofter er meget luftige, hvorfor man sjældent konkret ved, hvad man accepterer. Var en købekontrakt til et nyt hus forfattet på lignende vis, eller aftale om et kreditforeningslån – turde jeg ikke indgå aftaler herom :0)

   Der var derfor dejligt at få din forklaring til programmets funktioner (IP/Mac mv.) og produktionens politik.

   Jeg vil installere programmet som følge af dit svar .:0)

   Mange tak – og jeg beklager adresseoplysningen.

   Venlig hilsen Erik Kristensen.

   Du skal være abonnent for at skrive et indlæg