Trojan i Program fra Windows Store

Løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 1 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
bjæs588308
Abonnent

Hej

Jeg kørte en scanning med Malwarebytes tidligere i dag.

Meget overrasket kunne jeg se, at den havde fanget en Trojan i programmet “Nonograms Pro”, som jeg for noget tid siden hentede i Windows Store.

Er der andre, der har erfaring med dette program eller tilsvarende problemer med andre programmer fra Windows Store ?

Vh Bjarne

 

 

Vedhæftede filer:
HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Umiddelbart vil jeg tro, at det er en “Falsk positiv”, altså et tilfælde hvor kode, der ligner et virus, tilfældigt er opstået i et uskyldigt program. Windows Store har indbygget sikkerhed, der scanner for virus af alle arter. Jeg har efterprøvet det ved at hente programmet og den nyeste udgave af Malwarebytes, og der er ingen problemer.

  Har du husket at opdatere Malwarebytes inden du skannede?


  bjæs588308
  Abonnent

   Hej

   Jeg havde også lidt svært ved at tro på, at Windows ikke selv ville have fundet den eventuelle Trojan.

   Jeg har altid brugt Malwarebytes og den var fuldt opdateret inden scanning, så jeg håber på, at det bare er en “falsk positiv” og ikke giver nogle problemer.

   Vh Bjarne

    

   HenrikClausen
   HenrikClausen
   Komputer for alle

    Den konkrete erfaring med Malwarebytes er desværre, at det giver en del falske positive eller tvivlsomme positive. Det er stadig et godt program, men det er ikke et orakel, man kan stole blindt på.


    bjæs588308
    Abonnent

     Okay, tak for info.

     Har faktisk altid regnet det for et meget sikkert program uden problemer.

     Skal måske lidt på jagt efter alternativer i Fordelszonen 🙂

     Vh

      

     HenrikClausen
     HenrikClausen
     Komputer for alle

      Min nysgerrighed fik mig til at undersøge det konkret, og resultatet stemmer med, at det er en falsk positivmelding: Malwarebytes finder en “Trojan.generic”, altså et mønster, der tyder på et problem, men ikke et specifikt fastslået problem. Det sker ofte, at programgode ved et tilfælde ligner farlig kode, og så får man den slags uspecifikke advarsler.

      Vi har fuld tillid til, at Windows Store (kunne de dog ikke kalde det ‘Butik’? 🙂 ) har grundig scanning af alle programmer, er opmærksomme på tilbagemeldinger om mistanker, og er i stand til at analysere mistanker manuelt hos deres udviklere. De ville ikke tøve med at trække programmet tilbage, hvis der var noget galt.


      bjæs588308
      Abonnent

       Tak for tilbagemeldingen.

       Interessant, men det er vel trods alt også bedre, at programmet finder en falsk positiv end overser en rigtig 🙂  , så jeg holder nok alligevel fast i Malwarebytes.

       Og jeg har også fuld tillid til Windows Store.

       “Windows Butik” – den får min stemme  🙂

        

       HenrikClausen
       HenrikClausen
       Komputer for alle

        Ja, Malwarebytes har løst mange problemer for mig i tidens løb, så jeg bruger det også. Man skal bare have sans for, hvad der ligner falsk alarm.

        Tak for stemmen 🙂

        Forummet 'SIKKERHED' er lukket for nye emner og svar.