Winword.EXE

Løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  user-333392 1 uge, 2 dage siden.
Oprettet af
user-333392
Abonnent

Er der noget snavs gemt sammen med “Winword.EXE” ?

Fik 20. nov. 2020 notifikation om, at “Styret mappeadgang” havde forhindret Winword.EXE i at foretage ændringer i computeren.
Umiddelbart derefter konstaterede jeg, at jeg ikke kunne gemme ændringer i et Word-dokument (Word version 2016), hverken ved direkte klik på mappeikonet eller i forbindelse med lukning af dokumentet (flere forsøg gennemført).
Sikkerhedsoversigten vurderede risikoen ved programmet som lav, hvorfor jeg løb risikoen: “slog Styret mappeadgang  fra, gemte mit dokument med ændringer (uden problemer), og aktiverede efterfølgende igen Styret mappeadgang.
Efterfølgende var/er der ingen problemer med at gemme ændringer i Word-dokumenter.

Var det mon dumt gjort? Winword.exe synes at have en vis sammenhæng med  Microsoft og jeg har tidligere været ude for, at Styret mappeadgang blokerer opdateringer fra Microsoft – hvorfor mon?

Med venlig hilsen / havdrup

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Hej Havdrup

  Det er helt i orden. Styret Mappeadgang kan være lidt paranoidt, og det er helt i skoven, at den blokerer WinWord.exe. Der præcist er hovedprogrammet i Microsoft Word. Så du har gjort det rette.

  Der er så potentielt den risiko, at virus og lignende ondsindede programmer kan finde på at lave helt andre filer, der hedder ‘WinWord.exe’, for på den måde at snyde sig til adgang til computeren. Den slags har vi antivirus til at tage sig af – så medmindre du har deaktiveret dit antivirus, er sikkerheden i orden.


  user-333392
  Abonnent

   Hej Henrik

   Takker mange gange for svaret. Tænkte det nok. Har tidligere oplevet blokering af andre lignende.

   Med venlig hilsen / havdrup

   Du skal være abonnent for at skrive et indlæg