Ændrede fil-ikoner

Ikke løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 2 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
lhoexbroe
Abonnent

På min bærbare computer, der stadig kører med Windows 10, er fil-ikonerne pludselig blevet forsynet med et blåt mærke med to hvide pile i. Se vedhæftede billede: bærbar.jpg
På min stationære computer, der er opgraderet til Windows 11, ser fil-ikonerne normale ud. Se vedhæftede billede: stationær.jpg.
Hvad betyder det blå mærke med pilene?
Venlig hilsen
Leif Høxbroe

Vedhæftede filer:

lhoexbroe
Abonnent

    Det lader til at jeg kun kan vedhæfte én fil, så her kommer det andet billede.
    Venlig hilsen
    Leif Høxbroe

    Vedhæftede filer:
    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Har du installeret et program til filsynkronsiering eller sikkerhedskopiering for nylig? Nogle af dem angiver status for sikkerhedskopiering på den måde.

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Og ja, der er sket noget underligt med vedhæftning af billeder. Jeg har meldt det til udviklerne.


        lhoexbroe
        Abonnent

          Ikke så vidt jeg ved. Men jeg har installeret et program fra Norton, der skulle øge computerens hastighed: Norton Utilities. Det burde vel ikke have noget at gøre med de enkelte filer. Jeg forventede, at det blot ville øge opstarttiden og åbning af diverse programmer.

          Steffen Nielsen
          Steffen Nielsen
          Komputer for alle

            Hej Leif,

            Jeg er sikker på, det har noget med at gøre med Norton alligevel (måske Nortons antivirus, hvis du har det installeret også?). Ikonerne vises nemlig, når Norton tager automatisk backup af dine filer. Det er i hvert fald, hvad der angives som årsagen i denne artikel.
            https://www.thewindowsclub.com/chevron-character-in-a-blue-box-icon-overlay

            Løsningen er at slå et flueben fra for backup. Præcis hvordan det foregår  i Norton Utilities kan jeg ikke fortælle, da jeg ikke har programmet, men måske du kan finde indstillingen selv?

            Med venlig hilsen

            Steffen Nielsen

            Komputer for alle


            lhoexbroe
            Abonnent

              Ja, jeg har Norton Antivirus installeret. Det har jeg haft i flere år, men jeg har aldrig haft backup slået til. Det var en interessant artikel, du henviste til, men den hjalp mig ikke. Jeg har gennemgået alle trinene nævnt i artiklen. Det var meget let at finde rundt i, men alle steder er backup slået fra.
              Og så har jeg lagt mærke til, at det kun er ikoner på skrivebordet samt ikoner i mapper i stifinder, som jeg har arbejdet med for nyligt. Ældre filers ikoner er ikke blevet ændret. Det kunne jo tyde på, at den laver backup af ændringer uden at jeg er klar over det. Men som de skriver i artiklen, er det ikke farligt, så indtil videre lader jeg det være.
              Foreløbig tak for hjælpen
              Venlig hilsen
              Leif Høxbroe

              HenrikClausen
              HenrikClausen
              Komputer for alle

                Hej Leif

                Det centrale er naturligvis, at der ikke er noget farligt i det her. Ikonet ændrer ikke dine filer.

                Den tekniske baggrund er, at Windows har en bit på filegenskaberne, der bruges til at markere, at en fil ikke er sikkerhedskopieret. Sikkerhedskopiering nulstiller den bit, og så bør ikonet forsvinde.

                Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.