Efter opdatering af Windows 10 er mit drev F forsvundet…

Ikke løst
Dette emne indeholder 18 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
gin-95df3cbfa9
Abonnent

Hej Henrik

Efter opdateringen 1903 af Windows 10, forsvandt mit drev F, hvilket forhindrer mig i at kunne overføre fotos fra min mobil eller tablet til computeren. Jeg har et Driver Genius program og søgte efter nye drivere. Den fandt så en driver og kom med en tekst, at nu var drive F klar igen. Da jeg så ville ind på det, var det igen forsvundet. Hvordan får jeg det tilbage?? idet min mobil er overfyldt med fotos…

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej

    Det må vi se lidt nærmere på. Højreklik på Start-knappen og vælg Diskhåndtering. Det giver en oversigt over alle harddiske / SSD-drev i din computer, og deres partitioner. Et af drevene må rumme den partition, der plejede at være F: Højreklik på den og vælg Skift drevbogstav og sti… Det giver et lille vindue, hvor du kan tildele et drevbogstav til partitionen – og så kommer den tilbage. Jeg vedlægger et par skærmskud.


    gin-95df3cbfa9
    Abonnent

      Tak for dit hurtige svar. Jeg gjorde, som du anbefalede. Der er 4 partitioner, hvoraf den ene er:

      (Disk0partition4)    simpel    Grundlæggende    I orden (OEM-partition)    1,00 GB    1,00 GB

      Da jeg gik ned til Disk 0 og trykkede med højre museknap, kom der kun frem ordet “Hjælp”. Da jeg gik ind på dette, kom der en Webside frem som viste mig akkurat den hjælp, som du anbefalede…

      Hvordan får jeg skiftet denne partition om til drive F?? Det lader til, at jeg for tiden er forfulgt af fejl på min computer…


      gin-95df3cbfa9
      Abonnent

        Kun for at vise dig det skærmskud jeg tog. (Jeg er ikke vant til at tage skærmskud, men jeg håber der viser sig et driverudsnit…)

        HenrikClausen
        HenrikClausen
        Komputer for alle

          Diskhåndtering viser kun et enkelt diskdrev i computeren, og der er ikke antydning af noget tabt F:-drev. Passer det med, hvad der fysisk er monteret i den?

          Det er kun C:-drevet, der rummer dine data og programmer. De andre tre partitioner er systempartitioner, der ikke kan bruges til at lægge billeder på. Det nytter ikke at prøve at give dem et drevbogstav.


          gin-95df3cbfa9
          Abonnent

            Tak fordi du på en højhellig søndag svarer mig på mit problem.

            I den grundliggende disk er der både drive C og drive D på disk 0 samt en ekstra (partition 1 og 4) på henholdsvis 100 MB og 1,00 GB. Den sidste må have været det drive F, som der er en revne til i forpladen på computeren. Ved revnen står der :  MS/SD/MMC/XD

            Denne revne har jeg indtil for nylig kunne stoppe et SD kort i med fotos fra mit fotoapparat og derefter overføre fotos til filer på C drevet. Når jeg nu stopper et SD kort ind, sker der intet.

            Jeg kan heller ikke bruge forbindelse med ledning og USB stik fra min Samsung mobil eller Samsung tablet, idet der intet sker, når jeg stopper ledningen ind i et USB stik på forsiden af computeren??? Det er da mystiskt???

            Ha’ en god søndag aften.

             

            HenrikClausen
            HenrikClausen
            Komputer for alle

              Selv tak, jeg døjer lidt med at overholde Bibelens ord “Kom hviledagen i hu og hold den hellig” 😉

              Der et driveren til USB-portene, den er gal med. Så start Enhedshåndtering (højreklik på Start-menuen for at finde den), og find frem til USB-controllere (Universal Serial Bus) i listen. De vil sandsynligvis være markeret med et gult eller et rødt ikon for at vise, at der er noget galt. Højreklik på hver af dem og vælg Opdatér driver. Jeg vedlægger et skærmskud, der dog ikke viser porte med problemer.


              gin-95df3cbfa9
              Abonnent

                Endnu en gang tak for dit forslag på løsning. Jeg gik ind på det du foreslog. Der var intet, der lyste hverken rødt eller gult. Jeg trykkede opdater driver på “Intel(R) 8 Series/C220 Series USB EHCI#1 – 8C26” og opdaterede driveren. Den kom dog frem med at driveren (en Microsoft) var den bedste og fungerede. Jeg gik derefter ind på “Intel(R) 8 Series/C220 Series USB EHCI#2 – 8C2D”, hvor jeg også fik at vide, at driveren var opdateret. Derefter var jeg væk fra computeren i 5 minutter, og da jeg kom tilbage kunne jeg se, at den havde været med blå skærm og var genstartet og stod nu med startskærm…… Jeg prøver at lave et skærmskud, men nu får du først denne forklaring, idet jeg er bange for, at den igen crasher, inden jeg kan få dette sendt. PS.. nettet virker upåklageligt.


                gin-95df3cbfa9
                Abonnent

                  Her får du et par skærmskud som måske kan belyse situationen yderligere. Jeg aner virkelig ikke, hvad jeg kan gøre. Nu vil jeg prøve at gå igennem alle de USB stik, der er anført i Enhedshåndtering…..

                   

                   

                  HenrikClausen
                  HenrikClausen
                  Komputer for alle

                    Et spadestik dybere: Højreklik på hver af USB-enhederne og vælg Fjern enhed.

                    Når de alle er væk, skal du sætte Windows til at finde dem igen, og installere alle drivere fra bunden. I menuen Handlinger vælger du Søg efter hardwareændringer… Så kører processen af sig selv.


                    gin-95df3cbfa9
                    Abonnent

                      Jeg gjorde, som du skrev. Alle de 6 USB forbindelser der var nederst på listen samt Realtek USB 2.0 Card Reader. Dette bevirkede at der med det samme blev sat skub i tingene – d.v.s. at de alle blev sat ind igen uden at jeg behøvede at vælge Handlinger eller Søg efter hardwareændringer. Desværre bevirkede dette også, at jeg pludselig ikke kunne bruge min mus som er wifi. Heldigvis havde jeg en mus med kabel. Jeg gjorde derefter det samme med de 3 Gereric USB Hub og så  kunne jeg pludselig se, at der kom en lille side foroven til højre på skærmen, hvor bogstavet F: stod. Jeg kiggede så på oversigten over drev og filer og kunne konstatere, at drev F stod der. Jeg satte mit SD kort fra mit fotoapparat i og det lykkedes mig at overføre fotos fra dette kort til computeren. Så tog jeg kortet ud og satte mit kabel fra mobilen i USB stik. Der læste det mine filer på mobilen og jeg fik overført det halve af mine fotos, men da jeg ville overføre resten, forsvandt drive F: Det er utroligt, som alt “tager gas” på mig. Har du en ny løsning på dette????

                      HenrikClausen
                      HenrikClausen
                      Komputer for alle

                        Det lyder desværre som en defekt i elektronikken, og mod det kæmper selv de bedste drivere forgæves.

                        Jeg kan foreslå to ting: Den samme kur en gang mere, eller at lave en geninstallation af Windows.


                        gin-95df3cbfa9
                        Abonnent

                          Tak for dit svar – det er jo trist at læse. Jeg havde to gange blå Windows side i går. Men jeg fik jo mit F drev til at virke og overførte en del fotos fra mit SD kort til en fil på computeren. Stor var min forbavselse, at denne fil nu er forsvundet fra computeren, og jeg fik inden denne konstatering desværre tømt mit fotoapparat…. Nu så jeg så i Jeres mail, at der er et program Recuva, som måske kan finde filen igen. Da jeg gik på websiden og ville downloade dette program, kunne jeg se, at der ikke stod, at det kunne bruges i Windows 10 – kan det gøre skade, hvis jeg prøver det alligevel??


                          gin-95df3cbfa9
                          Abonnent

                            Hvis jeg geninstallerer Windows, hvordan gør jeg det. Jeg har jo ingen diskette, og hvad med alle mine programmer på computeren?? Skal alt geninstalleres??

                            HenrikClausen
                            HenrikClausen
                            Komputer for alle

                              Recuva er et glimrende program, det henter du bare her:

                              https://fordelszonen.komputer.dk/programmer/recuva

                              Det er en fejl, at vi ikke har markeret, at det fungerer med Windows 10. Det har jeg skrevet til vores Fordelsredaktør om, så får vi det på plads.

                              Programmet er særlig effektivt på SD-kort, fordi Windows ikke selv skriver til dem. Derfor er risikoen for at de slettede billeder bliver overskrevet ganske beskeden.

                              Det er ikke nødvendigt at have et installationsmedie for at nulstille Windows, det kan klares fra Indstillinger. Microsoft har artikler om det her:

                              https://support.microsoft.com/da-dk/help/4026528

                              https://support.microsoft.com/da-dk/help/4000735/windows-10-reinstall

                              Dine dokumenter vil blive bevaret, men alle programmer skal geninstalleres.


                              gin-95df3cbfa9
                              Abonnent

                                Hej Henrik, du er en fantastisk hjælp – jeg ville gerne give dig en guldmedalje, hvis jeg havde en…. Tak for dit hurtige svar. Jeg vil først prøve programmet Recuva og se, om jeg kan få mine mange fotos igen.

                                Angående det at geninstallere Windows – ja, jeg har utroligt mange programmer…. men hvis de blå Windows sider bliver ved, må jeg jo gøre dette, så kan det jo være, at jeg får mit F drive igen og igen kan bruge USB stik fra min mobil og tablet til computeren, så jeg kan få læsset alle mine fotos der over på computeren.

                                Ha’ en rigtig god weekend.

                                Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.