Eksterne harddiske

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 år, 7 måneder siden.
Oprettet af
jettelange
Registreret bruger

hej
Jeg er løbet ind i et problem, som jeg ikke kan løse… satte 2 eksterne hdd i en hub og videre i Windows pc. Alt virkede indtil jeg ved en fejl kom til at fjerne begge – uden brug af “sikker fjernelse” funktionen.

Resultatet blev at jeg efterfølgende ikke kan se de 2, hverken i stifinder eller gennem diskhåndtering, hvor de, under normale omstændigheder, burde være synlige med drev bogstav osv. – dog kan jeg høre en lille lyd fra dem begge når de er sat i pc.

Håber I måske har et “cowboy” trick til at få banket liv i hdd igen 🙏

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    De viser sig ikke i Diskhåndtering? Det er et problem…

    Jeg går ud fra, at du springer hub’en over og prøver harddiskene en ad gangen?

    At du ikke har brugt Sikker fjernelse kan ikke give det problem, det kan i i værste tilfælde give datafejl i filer, der var ved at blive skrevet, mens stikket blev trukket ud.

    Det vil også være instruktivt at prøve dem på en anden pc.


    jettelange
    Registreret bruger

      1. Nej, men pludselig, efter din mail, poppede den ene hdd i gang igen – prøvede efterfølgende at vha sikker fjernelse at gøre det og i sætte en anden pc og tilbage igen og wupti – den ene kører igen, men ikke LaCie hdd, desværre….

      2. Og ja, til spørgsmålet om hub

      3. Prøvede begge af på 2 Windows pc og LaCie’en også på en Mac (var formateret til begge systemer)

       

      Tak for dit svar, tror måske blot den “døende” skal slippe fuldstændig – der var ikke noget af vigtighed derpå – den anden ser som nævnt ud til at være “genopstået”

      Jette

       

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Interessant, tak.

        Nu er der lige et spørgsmål om strømforbrug – en ekstern harddisk bruger omkring ½ ampere, og det er lige på grænsen af, hvad en USB-port som standard leverer. Hvis der ikke er en anden strømforsyning end USB-kablet, bliver porten belastet ret kraftigt af to harddiske, og det kan give problemer.

        Mon LaCie-disken stadig er under de to års garanti?

        Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.