Er "sikker fjernelse af hardware" stadig nødvendig?

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år, 3 måneder siden.
Oprettet af
johnwpd
Abonnent

Jeg har tidligere “lært” at jeg skulle bruge funktionen “sikker fjernelse af hardware” når jeg fjernede en USB tilslutning, enten i form af USB-flashdrev eller ekstern harddisk.

Gjorde man ikke dét kunne det forårsage, at flash-drevet/harddisken ikke blev tilgængelig næste gang, det blev tilsluttet.

Nu har “nogen” belært mig om, at det ikke længere er nødvendig af bruge “sikker fjernelse…”, fordi win10 holder “styr på kommunikationen” med den tilsluttede enhed.

Jeg er fint med på, at hvis enheden fjernes imens der f.eks. overføres filer, så stopper overførslen, men kan win10 finde ud af, hvor langt den var nået. Jeg har ikke specielt lyst til selv at eksperimentere med at undlade “sikker fjernelse…”

Er det sandt at “sikker fjernelse…” kan undlades

På forhånd tak

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det er stadig nødvendigt, for det underliggende problem er uændret:

    Filsystemet er optimeret til at holde data i ram, og forsinke skrivningen lidt. Trækker man USB-nøglen ud, så snart en fil ser ud til at være skrevet, er der en reel risiko for, at de sidste data ikke kommer med. Derfor den ekstra operation, der sikrer at alt faktisk er skrevet, før der er gønt lys for at trække USB-nøglen ud.

    Her er en artikel fra Microsoft om det:

    https://support.microsoft.com/da-dk/help/4051300/windows-10-safely-remove-hardware

    Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.