Fejl efter login og tænd/sluk komputer

Løst
Dette emne indeholder 8 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  karp0973 3 år, 6 måneder siden.
Oprettet af
karp0973
Abonnent

Efter Login til windows 10 fremkommer meddelelsen “Set user settings to driver failed” – Hvad kan forårsage dette?

(Meddelelsen kan lukkes ned og har tilsyneladende ingen umiddelbar konsekvens)

Efter “sluk/tænd” komputer fremkomer meddelelsen “En app blokerer for lukning af PC”, men det er ikke til at få indikation af hvilken app der blokerer.

Er der et program der kan hjælpe med at finde frem til disse fejlagtige meddelelser?

mvh Kell

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det kan være samme problem, der viser sig på to forskellige måder. Jeg vil tro, at det er driveren til din museplade, der giver problemer og skal opdateres:

    • Start Enhedshåndtering via et højreklik på Start-menuen.
    • Åbn punktet Mus og andre pegeredskaber
    • Højreklik på din museplade og vælg Opdater driver.

    Genstart så computeren, og se om problemet er væk. Hvis ikke, skal du gå et spadestik dybere og vælge Fjern enhed fra samme menu, og fjerne driverens filer. Den vil så blive genopdaget af Windows, der installerer den nyeste driverudgave fra bunden. Jeg vedlægger et skærmskud:


    karp0973
    Abonnent

      Hej Henrik

      Tak for dit svar som desværre ikke løste problemet. Prøvede at opdatere muse driver uden resultat. Derefter slettet musen

      og genstartet. Dette løste heller ikke problemet. Jeg er stadig ikke i stand til at se hvad det er der giver disse fejl.

      Kell

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Så tager vi det mere direkte.Åbn Windows’ Jobliste med tastekombinationen Ctrl+Shift+Esc. Klik på fanebladet Start og se efter Apoint i listen (der kan være lidt variationer i navnet). Højreklik og vælg Deaktiver.

        Genstart så computeren for at se om fejlen ved opstart er væk.

         


        karp0973
        Abonnent

          Hej Henrik

          Desværre er der intet i joblisten under start eller andre steder der har navnet Apoint eller noget der ligner. Alt ser ud til at være korrekt.

          Så dette forsøg gav ikke en løsning.

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            Så må det være en anden tjeneste end Apoint, der giver problemet. Det bliver nødvendigt at skyde lidt med spredehagl for at finde den skyldige. Prøv dette:

            Tast Ctrl+Shift+Esc for at åbne Jobliste. Klik på fanebladet Start. Det giver en liste af programmer, der starter automatisk sammen med Windows. Du kan nu højreklikke på hver enkelt af dem og vælge Deaktiver. Jeg foreslår at deaktivere alle, du ikke med sikkerhed har tillid til. Genstart computeren, og se om den nu starter uden fejl. Derefter kan du aktivere dem lidt ad gangen og finde frem til den skyldige.


            karp0973
            Abonnent

              Hej Henrik

              Under joblisten “Start” har alt undtaget 3 intel processor været deaktiveret, men fejl ved opstart og nedlukning fremkommer stadig. Det må være noget andet end start proceduren der er galt.

              HenrikClausen
              HenrikClausen
              Komputer for alle

                Det var dog generende…

                Brug Stifinder til at se efter en mappe ‘Apoint2K’ i en af Programmer-mapperne (dem er der to af). Hvis du finder sådan en mappe, skal du genstarte i Fejlsikret tilstand, og slette mappen:

                https://support.microsoft.com/da-dk/help/12376/windows-10-start-your-pc-in-safe-mode

                Behovet for at bruge Fejlsikret tilstand kommer fra, at filen vil være beskyttet mod at blive slettet, når programmet er startet normalt. Fejlsikret tilstand springer dette over, så filen ikke er låst.


                karp0973
                Abonnent

                  Hej Henrik

                  Jeg fandt et bibliotek under programmer der hed Apoint med nogle filer som jeg ikke kunne slette umiddelbart. Som du foreslog fik jeg opstartet PC’eren i fejlsikret tilstand og kunne fjer alle filer samt bibliotek. Herefter virkede alt som det skulle. Mange tak for din hjælp og dine input.

                  mvh Kell

                   

                  Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.