Fjernelse af personlige filer på gl. comp og overførsel til en ny.

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 2 år, 8 måneder siden.
Oprettet af
alysiarowan
Registreret bruger

Da jeg har fået ny computer, vil jeg overlade min gamle pc til mit barnebarn, men hvordan får jeg fjernet mine personlige filer og programmer fra den gamle pc og videreført dem til min nye?
F. eks. har jeg både Microsoft 365 og AVG virusprogram som abonnement.

Alle mine filer og programmer ligger på en “gammeldags” harddisk, men jeg vil gerne aktivere en SSD harddisk, som er på den gamle pc til barnebarnet. Hvordan gør jeg det?

Med venlig hilsen

Holger Bjørnholt-fink

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Holger

    Programmerne skal du afinstallere på den gamle og installere på den nye. Du kan ikke flytte dem direkte som var det dokumenter. Afinstallationen vil deaktivere licenserne på den gamle. Når du så installerer dem på den nye, kan du aktivere licenserne der. Det er ikke så besværligt, som det lyder.

    Man kan overføre dokumenterne med forskellige programmer til synkronisering. Min foretrukne metode er alligevel en USB-nøgle eller en ekstern harddisk – for på den måde får jeg taget en sikkerhedskopi i samme omgang. Det er der jo ellers tendens til at glemme 🙂

    Når du har overført alle de filer, du har brug for, geninstallerer du Windows:

    https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10startfresh

    Undervejs bliver du spurgt om, hvor Windows skal installeres. Her får du mulighed for at vælge SSD-drevet.

    Når du har den nye Windows på plads, kan du bruge Diskhåndtering (højreklik i Start-menuen for at finde den) til at fjerne alle partitioner på den mekaniske harddisk. Derefter opretter du en enkelt ny partition. Så har dit barnebarn en helt frisk og lynhurtig PC, med masser af plads.

    Hvis du er urolig for om barnebarnet kunne finde på at gendanne dine slettede filer, skal du fravælge Ekspresformatering, når du opretter den nye partition. Så bliver alle data på harddisken overskrevet.

    Det kan være nyttigt at placere Dokumenter, Overførsler, Billeder og/eller Video på den mekaniske harddisk foer at udnytte pladsen til daglig. Men det er en historie mere.

    Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.