Gendannelse virker ikke – Windows 10 Pro – 64 bit – version 1909

Ikke løst
Dette emne indeholder 8 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  soriver756137 3 måneder, 2 uger siden.
Oprettet af
Asolo
Abonnent

Jeg har netop opdaget, at Gendannelsespunkt (Systemgendannelse) under Systembeskyttelse i dialogboks “Egenskaber for system” ikke virker. Hvornår fejlen er opstået kan ikke fastslås, idet det ikke har været behov for gendannelser i lang tid.

Der kommer en dialogboks op med teksten:

Der opstod en uventet fejl på egenskabssiden:

Der opstod en fejl i Systemgendannelse. Kør Systemgendannelse igen. (0x81000203)

Luk egenskabssiden, og prøv igen.

Se vedhæftet dokument med dialogbokse.

Jeg har forsøgt med afinstallering af  de seneste programmer der er installeret og seneste Windows opdatering (KB4517245) uden resultat for gendannelse. KB4517245 er installeret igen.

Umiddelbart fungerer alt andet på PC’en

Søger et Fix-program eller vejledning (skåret ud i pap) til løsning af problemet.

Mit udstyr er følgende: Bærbar PC Lenovo E531, Windows 10 Pro – 64 bit – version 1909

Med venlig hilsen

Asolo

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Mon du har TuneUp Utilities installeret? Dens “Turbo Mode” kan slå tjenester fra, der skal bruges af Systemgendannelse.


    Asolo
    Abonnent

      Hej Henrik

      Hvis  programmet skal ligge under programmer (App) findes TuneUp Utilities ikke på PC’en.

      Såfremt det kan ligge et andet sted, så hvor?

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Fair nok, det var den simplest mulige årsag til problemet.

        Næste skridt er at køre Windows’ egenreparation, med disse to kommandoer i et Kommandoprompt:

        DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

        sfc /scannow

        Det går i dybden i Windows og reparerer mange obskure fejl.


        Asolo
        Abonnent

          Hej Henrik

          Desværre blev problemet ikke løst ved at kører de anbefalede reparationer i kommandopromten.

          Umiddelbart blev der ikke fundet systemfejl!

          Hvilke andre muligheder kan du så foreslå?

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            Det kan være tjenesten til at danne øjebliksbilleder, der er slået fra. Gør sådan for at starte den:

            • Skriv Tjenester i søgefeltet og taste Enter.
            • Find tjenesten Microsoft Software-øjebliksbillederprovider, og dobbeltklik på den.
            • Skift Starttype til Automatisk, klik på knappen Start, og derefter på OK.

            Så skal du se efter, om systemgendannelse er slået til, som vist på sidste skærmskud:


            Asolo
            Abonnent

              Hej Henrik

              Problemet blev desværre ikke løst med dit sidste forslag/vejledning.

              I billede 2 under Starttype var indstillingen ganske rigtig sat til Manuelt.

              Dette ændrede jeg til Automatisk – valgte Start og OK – efterfulgt af en Genstart.

              I billede 3 Systembeskyttelse under Indstillinger for beskyttelse står der fortsat kun Søger…

              Har du et andet forslag? – Findes der f.eks. et Fix-program?

              Med venlig hilsen

              Asolo


              Asolo
              Abonnent

                Hej Henrik

                Du fik ikke svaret på min sidste spørgsmål om, du har et andet forslag eller om der findes et Fix-program til reparation af fejlen omkring “Opret et gendannelsespunkt” – der fortsat ikke virker.

                Kan det være en løsning at installerer TuneUp Utilities og sørge for, at dens “Turbo Mode” ikke er slå tjenester fra?

                Med venlig hilsen

                Asolo


                soriver756137
                Abonnent

                  Hej Henrik

                  Jeg har præcis samme problem som Asolo. Det opstod ved årsskiftet 19/20, og jeg har først opdaget det for et par uger siden.

                  Har prøvet alle jeres reparationsværktøer, og har nu fulgt alle dine råd til Asolo. Intet har endnu hjulpet.

                  Mit udstyr er: ASUS PRIME H110-P bundkort  og SSD i kabinet (Cooler Master Silencio) fra Føniks. x64-baseret PC, Processor Intel(R) Core(TM) i5-7400 CPU @ 3.00GHz, 3001 Mhz, 4 Kerne(r), 4 Logisk(e) processor(er)

                  OS-navn Microsoft Windows 10 Home
                  Version 10.0.18363 Build 18363

                  Venter spændt på dit næste forslag til løsning af denne fejl i Win10.

                  Mvh – Søren

                  Du skal være abonnent for at skrive et indlæg