MS Win 10 blokerer for installation af ikke MS produkter

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Bille1948 5 år siden.
Oprettet af
Bille1948
Registreret bruger

Kan det være rigtigt, at MS WIN 10 på en nyindkøbt Lenovo blokerer for installation af andre programmer end dem MS producerer?

 

Brugeren har administratorrettigheder, men kan ikke få lov til at installere f.eks. Chrome eller LibreOffice!!

 

Ole P, Bielefeldt

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Ole

    Det er heldigvis ikke helt rigtigt – Microsoft Store indeholder programmer fra mange andre end Microsoft selv. Men det er stadig en markant ændring af, hvordan Windows opfører sig, der forvirrede også mig, første gang jeg oplevede det. Heldigvis er det nemt at lave om på:

    Find frem til Apps og funktioner. Det øverste punkt er Installation af apps, og i listen på fire punkter kan computeren være indstillet til Tillad kun apps fra Store. Skift det til Slå appanbefalinger fra, så er du tilbage ved den almindelige opførsel, hvor Windows ikke blander sig i, hvad man installerer.


    Bille1948
    Registreret bruger

      Den foreslåede mulighed mulighed findes IKKE på den pågældende PC. Den kører version 1809, men versionen er en Windows 10 Pro in S mode, men den er købt med en Windows 10 Home, men installerer selv den anden.

      Det er mit barnebarns nye PC, og hun bor på Sjællande, hvor jeg hjælper min søn via telefonen. Nu tager vi derover torsdag, og håber på et svar på hvorledes vi kommer af med “S mode”, som sikkert er “Security mode”, og dermed kan komme ind til det skærmbillede, som både jeg og min søn har på hver vore PC ére, og som blev vist i dette svar.

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Hej Ole

        Microsoft skriver om “S mode” her – inklusive hvordan man kommer ud af det:

        https://support.microsoft.com/da-dk/help/4020089/windows-10-in-s-mode-faq

        Det burde løse problemet.


        Bille1948
        Registreret bruger

          Tak for svaret, som vi også havde fundet, men det er da UTROLIGT at MS efter den bøde de fik af EU sidste år fortsætter deres “vendetta” med at gøre det yderst problematisk for brugerne at installere andre programmer end MS´s egne.

          SHAME ti MS!!!

          Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.