Skrivebordsbillede forsvinder efter få minutter – plus andet

Løst
Dette emne indeholder 8 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af pensionist839392 pensionist839392 4 år siden.
Oprettet af pensionist839392
pensionist839392
Abonnent

Hej Spørg Os

Jeg har de seneste uger oplevet, først at skrivebordets baggrunds billede forsvandt nogle minutter efter PC’en var startet.
For et par dage siden, at mit tegneprogram Krita, holdt op med at svare efter kort tids brug.

Jeg kørte selvfølgelig alle de sundhedstjek windows stiller til rådighed. Både hardware og windows blev meldt at være i skønneste orden, hvilket ikke stemte overens med mine oplevelser.

Da der i windows logbog var flere fejl og advarsler både fra de gange Krita ikke svarede og fra nogle windows ting (desværre kan jeg ikke finde mine skærmklip) valgte jeg at køre det windows kalder en “Frisk start”, hvor jeg kunne bevare mine datafiler og dokumenter. Men alle programmer skal installeres igen.

Dette har ikke løst problemet med at skrivebordsbilledet forsvinder.
Jeg har geninstalleret Krita, men programmet virker ‘trægt‘ når jeg vil editere vektorlinier, som om der er elastik i handlingen.

I logbogen windows-logger
/program kan jeg se gentagne fejl: Kilde ESENT, hændelses-id 455, opgavekategori (3).
/system både advarsler og fejl Kilde DistributedCOM, samt advarsel fra DNS Client Events,  WLAN-AutoConfig, Kernel-PnP og en fejl fra Service Control Manager.

Hvad kan der være galt?
Er det noget der kan bringes i orden uden at jeg er nødt til at nulstillle windows totalt, altså foretage en ny frisk windows installation.

Jeg vil lige nævne, uden jeg ved om det har betydning, at jeg installerer alle programmer, der ikke kræver at blive installeret på C-drevet, på en anden fysisk (intern) disk for at spare plads på SSDen.

Venlig hilsen med håb om hurtigt svar
pensionisten

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej, beklager det lidt forsinkede svar. Vi har haft travlt med at omlægge til hjemmearbejde…

    Det var en god idé at se i Windows’ logfil. Det ligner et problem med netværket, så jeg vil foreslå at køre Netværksnulstilling fra Windows’ søgefelt.

    Hjælper det ikke, kan det have at gøre med pc’ens generelle ydelse, fyldt harddisk, for lidt ram eller lignende. Taster du Ctrl+Shift+Esc får du Windows’ Jobliste frem, her kan du se detaljer om CPU belastning, hukommelsesforbrug mv. Her mistænker jeg, at nogle baggrundsprogrammer i stilhed belaster computeren for hårdt.

    Hej Henrik

    Tak for dit svar.

    Jeg kiggede i jobliste. Det overordnede forbrug var:
    1% cpu, mellem 21 og 23% hukommelse, 0% disk, 0% netværk, 0% gpu
    P.t. har jeg kun, indtil nu, selv installeret Crome, Tegneprogrammet Krita samt Huion Tablet, da jeg ikke orker mange timers installation hvis PCen skal nulstilles.

    Jeg har gjort som du foreslog og nulstillede netværket, det er da irriterende at der SKAL gå 5 minutter inden PCen genstartes. Dette frigav lidt hukommelse så det nu se sådan ud: 1% cpu, mellem 21 og 18% hukommelse, 0% disk, 0% netværk, 0% gpu. Crome bruger mere end det dobbelte af Krita. Jeg kan ikke se at der er nogle baggrunds processer der er resourcekrævende. Jeg har i alt 16GB RAM.

    Efter netværksnulstilling kommer ESENT stadig med fejl. Den samme hver gang:
    svchost (7152 [dette tal er eneste variation],R,98) TILEREPOSITORYS-1-5-18: Error -1023 (0xfffffc01) occurred while opening logfile C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\AppData\Local\TileDataLayer\Database\EDB.log.

    Selv når jeg arbejder med 2 vektor tegninger samtidig kommer jeg ikke over 21% hukommelses forbrug. CPU forbruget ryger kortvarrigt op på 12-15% når jeg gemmer tegninger.

    Jeg har ikke arbejdet ret meget på PCen i dag – Krita har fungeret indtil nu og skrivebordsbilledet er kun forvvundet 1 gang, så jeg er stadig i tvivl om hvorvidt jeg skal begynde reinstallationer.

    God rest-søndag 🙂

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Tak for detaljerne. Din computer er grundlæggende sund, der er ingen grund til at jagte lidt ekstra hukommelse her og der, og CPU-forbruget er helt normalt.

      Jeg har undersøgt det specifikke problem nøjere, og tror at jeg har en løsning. Åbn denne mappe:

      C:\Windows\system32\config\systemprofile\AppData\Local\

      Her skal være en undermappe TileDataLayer, og inden i den en mappe mere, Database. Hvis de ikke findes, opretter du dem blot med funktionen “Ny mappe” i Stifinder.

      Hej igen Henrik

      Først, tak for din indsats. Problemet med billede der forsvandt er løst på en total lavpraktisk måde. Mit barnebarn foreslog at jeg prøvede at skifte billedet – det viste sig at indstillingen ‘Baggrund’ stod til ’slideshow’ i stedet for ‘billede’, refererende til en ‘ikke eksisterende’ billedmappe. Jeg har aldrig haft slideshow som baggrund, og aner ikke hvordan den indstilling er opstået.

      Jeg håber dog ikke du vil lukke sagen/tråden inden du har besvaret efterfølgende.

      Det er en ordentlig mundfuld du foreslår, alene at komme til den Local mappe.
      Med stor respekt og anerkendelse af din store viden, kunne jeg alligevel ikke lade være med at kigge på husstandens anden pc og laptop – ingen af disse har de mapper du foreslår at oprette. De har, under ….\Local, kun disse: D3DSCache, DataSharing, Microsoft og Packages. Men på ‘problem’ PCen findes der, under ….\Local, desuden (i går) 247 tomme tmp mapper, der alle starter med tw-, i dag er der 289, fx,
      tw-1ae4-2858-383efa.tmp
      tw-1ae4-2858-383f0c.tmp

      Jeg har brugt Windows egen mulighed for at slette midlertidige filer, men det fjernede ikke disse. Og som nævnt kommer der dagligt flere til?
      Hvad er det for nogle? Hvorfor fjernes de ikke automatisk af Windows – de findes jo ikke på de andre enheder.
      Der kommer også stadig fejlene fra ESENT og DistributetCom i Logbogen?

      mvh ‘den gamle kone’

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Det var jo en Naturlig Forklaring (tak til Poul Thomsen for den :)) på den manglende baggrund.

        De mapper er ikke vigtige, og gør ingen skade. Du kan sikkert slette de ældste af dem, men de nyeste er sikkert i brug, og derfor beskyttet mod at blive fjernet.

        Angående det træge tegneprogram kan det skyldes, at grafikkortet ikke har den rigtige driver. Den kan findes og installeres uden problemer. Hvilken model grafikkort har din computer?

        Det er ikke vigtigt at løse ethvert problem i Windows’ Event Log.

        Tak for svaret.

        I mellemtiden har jeg igen oplevet tegneprogrammet være i tilstanden ’svarer ikke’. Måske efter jeg reinstallerede Norton Security.

        Det lyder sandsynligt at der kan være et problem der.
        Jeg vedlægger DxDiag fra i dag (hørte for en del år siden fra PowerDirector forum at denne  kan fortælle en hel masse om pc’en og dens enheder) og håber den kan give dig de ønskede oplysninger om grafikkort og driver.

        Godt at vide, at det ikke er vigtigt at løse alle problemer i Windows’ Event Log, specielt da de samme event fejl også er på andre computere.

        Vedhæftede filer:
        1. 2020-03-20-DxDiag-A-Pc.txt
        HenrikClausen
        HenrikClausen
        Komputer for alle

          Det er et Nvidia grafikkort. Du kan hente den nyeste driver her:

          https://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

          Tak for din vedholdende indsats, Henrik 🙂

          Nu har tegneprogrammet været stabilt en hel dag.

          God hjemmearbejdsuge!

          Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.