Slippe for koder i Windows 10

Løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  kbjvest 8 måneder, 2 uger siden.
Oprettet af
kbjvest
Abonnent

I Spørg Os 18-2019 omtaler I en metode til at omgå ovennævnte med ‘netplwiz’. Det virkede meget godt med kun een bruger. Jeg har en maskine med to brugere. Selvom jeg har brugt netplwiz på begge brugerne ender jeg med, at begge brugere alligevel skal indtaste kodeord for at komme ind. I netplwiz er begge personer “tilstede” og ingen flueben i “Brugere skal angive brugernavn og adgangskode…” Vi ville ønske, vi kunne blive fri for det password tyranni.. ;o)

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Jaeh, adgangskoder er generende. Jeg talte for nylig, at jeg har over 400 gemt i browseren!

  Jeg mistænker så, at du er kommet til at indtaste en forkert adgangskode til den bruger, der er sat til at logge ind automatisk? Når du slår adgangskoden fra, er det jo den aktuelt valgte bruger, der bliver sat som standard. Hvis adgangskoden er forkert, skal begge brugere angive adgangskode for at logge ind. Slå adgangskoden til, og derefter fra igen, for at rette det. Bemærk også den markerede linje her:

   


  kbjvest
  Abonnent

   Hej Henrik

   De to brugere optræder begge på NETPLWIZ  med hver deres emails, som på dit vedhæftede billede. Jeg har så markeret den ene adresse, og fjernet fluebenet i feltet “Brugere skal angive brugernav..osv”, derefter ‘Anvend’, så kommer et nyt vindue, der vil have adgangskode, 2 gange, til bekræftelse. Det virker så for denne bruger.

   Når jeg så åbner NETPLWIZ igen for at gøre det samme med den anden adresse, kan jeg ikke markere den, uden at sætte flueben i feltet “Brugere skal angive.. osv”. Nu kan jeg markere den anden adresse, og igen fjerne fluebenet fra feltet “Brugere skal angive..osv”, og skrive ‘Anvend’. Så kommer vinduet som vil have denne mailadresses  2 gange adgangskode.

   Det virker som om jeg kan skifte mellem de to brugere, men ikke give tilladelsen til dem begge to.

   Slippe for koder ved start, skulle også gerne virke, når der skiftes mellem de to brugere.

   Jeg bruger hver deres individuelle passwords, som normalt bruges ved adgang til deres PC-sider, Mener det er microsofts koder. Det er måske det, der er problemet. Kan man undgå microsofts koder, og hvad giver man så fald afkald på.?

   Hilsen Kjeld/kbjvest

   HenrikClausen
   HenrikClausen
   Komputer for alle

    Hej Kjeld

    Nej, systemet er bygget så man ikke kan lade begge slippe for adgangskoder. Antagelsen er sikkert, at den ene er hovedbruger af computeren, og at den anden derfor ikke skal have ret til at gå ind på hans konto.

    Der kan så være andre muligheder, f.eks. en fingeraftrykslæser, der også kan købes med USB-tilslutning. Men du slipper ikke helt for at bevise, hvem du er, før du kommer ind på computeren.


    kbjvest
    Abonnent

     Hej Henrik

     Det var faktisk også det jeg fandt frem til til sidst. Nu da du har bekræftet det, lever vi videre med besværet.;o)

     Tak for din ulejlighed.

     /kbjvest.

     Du skal være abonnent for at skrive et indlæg