TPM

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 2 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
xmill943008
Registreret bruger

Jeg har læst, at man skal ha’ en kompatibel TPM installeret, før man kan køre det nye Windows 11.

Min søgning sagde, at der ikke blev fundet en kompatibel TPM og at jeg skulle kontrollere, at computeren havde en 1.2 TPM, og at den var slået til i BIOS

Hvordan kan jeg kontrollere at jeg har en TPM og evt. hvilken version den er? Har computeren et installeret program hvor jeg kan søge efter dette eller hvad gør man?

Vedhæftede filer:
HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Det har at gøre med, hvor gammel din computer er. Windows 11 kræver TPM version 2.0, som er cirka fem år gammel. Blandt professionelle er fem år typisk en computers maksimale levetid, så der går det fint. Private computere bliver ofte ældre end det, og så har vi et problem: Min velfungerende T560 er fra 2016, har TPM version 1.2, og vil aldrig komme til at bruge Windows 11.

    TPM kunne oprindeligt slås fra i BIOS, som din computer nævner. Hvordan man præcist gør det skifter fra model til model. Man kommer i BIOS ved at taste en genvej (typisk Esc, F1, F12 eller Enter), når computeren tændes. Det vil give nogle grundlæggende menuer, der navigeres med tastatur eller mus. Man kan ikke tage skærmskud af BIOS, så jeg kan ikke give en detaljeret vejledning. Men hvis du lige skriver, hvilken PC du har (og hvor gammel den er), kan jeg undersøge sagen nærmere.

    TPM-udgaven ligger dybt i Windows’ indstillingerne. Her er resultatet fra min bærbare:


    xmill943008
    Registreret bruger

      Jeg kørte programmet ‘Tilstandskontrol for pc’ og resultatet var, at jeg ikke kunne køre Windows 11 på min pc.

      Jeg har en hjemmebygget pc, som er ca. 8 år gammel. Jeg ved dog ikke hvor jeg skulle begynde at lede efter det i BIOS, hvis jeg havde forstand på det. Så det tør jeg nok ikke!

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Otte år gammel? Så tror jeg ikke, der er noget at stille op. TPM 2.0 udkom midt i 2016, og da det tager lidt tid at få omsat til praktiske produkter bliver resultatet formodentlig, at en computer skal være fra 2017 eller nyere for at køre Windows 11. Det er velovervejet, at analyseprogrammet giver et link til at købe ny computer! Vi er så mange, der håber at Microsoft vil besinde sig, og give ældre men velfungerende computere mulighed for at bruge Win11 alligevel.

        Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.