TWINUI forhindrer styring af standardaps.

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
hansilind2
Abonnent

Jeg har fået problemer med at åbne f. eks. mp4 videofil fra stifinder. Der kommer en fejlmeddelelse “Ugyldig værdi for registreringsdatabase”

Jeg har forsøgt at ændre standardapps som beskrevet i seneste blad (nr 6 2019). Udfor videofiler står der anført et program ved navn “Twinui”, som jeg ikke kender. Når jeg forsøger at ændre til VLC media player forsvinder billedet, og der bliver intet ændret.

Jeg kan godt via VLC afspille filen, og fra stifinder også hvis jeg vælger “åbn med”. Men det kan jo ikke være meningen.

Hvordan får jeg rettet den fejl?

 

Med venlig hilsen

Hans Kurt Nielsen

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    TWinUI er en del af Windows (Tablet Windows User Interface), og står for at vælge det rigtige program, enten tablet-udgaven eller skrivebordsudgaven. Så der er ikke noget fremmed program, der har lagt sig ind i din computer.

    Problemet her er, at der er gået rod i valg af standardprogrammer. Hvad der præcist er galt, må vi se nærmere på. Første punkt er at prøve at sætte VLC som standardapp for MP4-filer, som vist i skærmskuddet nedenfor.

    Hvis det ikke kan lade sig gøre, ligger problemet en tand dybere. Så skal du bruge et Kommandoprompt (evt. PowerShell) med Administrator rettigheder, og køre disse to kommandoer:

    DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    SFC /scannow

    De går dybt i Windows og retter obskure fejl.

    Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.