Windows 10

Ikke løst
Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 3 måneder, 2 uger siden.
Oprettet af
kai aurbo
Abonnent

Hej Henrik

Jeg sendte et spørgsmål for 3 uger siden. Er jeg måske havnet i glemmebogen. Jeg forsøger derfor igen,

Efter opgradering af Windows 10 til vers. 1809, kan jeg ikke oprette en ny mappe i mapperne i venstre side på skrivebordet. Komputeren tænker sig lidt om (den roterende cirkel) og går så tilbage til opstart (billedet). Jeg har så prøvet at geninstallere Windows 10 – uden held. Jeg har også prøvet at geninstallere Office 365. Det hjælper heller ikke.
Jeg har overvejet at formatere mit C-drev, da jeg har en masse filer uden indhold, og installere Windows på ny, men får at vide, at det kan jeg ikke, når Windows er installeret!?
Er der mon en løsning?

Venlig hilsen
Kai.

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

  Hej Kai

  Jeg beklager, det var ikke meningen at glemme dig. Har du et link til det oprindelige spørgsmål?

  Lad mig se på detaljerne. “Mapperne i venstre side på Skrivebordet” forvirrer mig lidt – der er normalt ikke nogen mapper der. Man kan oprette mapper på Skrivebordet uden videre – så hvis det ikke virker, er noget gået i stykker i Windows. Office-pakken har ikke noget at gøre med det.

  Men lad os springe direkte til den løsning, du efterspørger – nemlig at installere en frisk Windows, hvor alle den slags underligheder bliver fjernet. Microsoft har en artikel om det her:

  https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10startfresh

  Det bruger et værktøj, du henter på siden, og giver endda mulighed for at bevare dine filer (men ikke dine programmer).

  Det var vist, hvad du havde brug for?


  kai aurbo
  Abonnent

   Hej Henrik

   Tak for svaret, men med det værktøj, er det så ikke KUN windows 10, som bliver geninstalleret? Jeg ville jo gerne have formateret hele C-drevet, da jeg har en masse (over 100) filer, som er tomme og ikke kan slettes på normal vis. Ved ikke – og du heller ikke (vi har tidligere haft emnet oppe), hvor de stammer fra.
   Oprettelse af mapper, som jeg omtalte, har jeg nok ikke tydeliggjort nok. Det er: Hvis jeg vil gemme en fil og oprette (eller omdøbe) en mappe (undermappe) i en eksisterende mappe, så vil computeren ikke efter jeg har opdateret sidste gang.
   Men det hele flasker sig måske, hvis jeg får “renset” hele C-drevet og får installeret windows på ny? Jeg mister ikke mine programmer, da har delt HD i partitioner og har dem på et andet drev. Og det er vel kun C-drevet, jeg formaterer, selvom det er een HD?

   Med venlig hilsen
   Kai.

   HenrikClausen
   HenrikClausen
   Komputer for alle

    Hej Kai

    Du har prøvet at genstarte i Fejlsikret tilstand for at fjerne filerne?

    Men siden du er klar til en fuld geninstallation, starter du med at hente ISO-filen her:

    https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10

    Den skal brændes til DVD eller lægges på en USB-nøgle (på en særlig måde – det er beskrevet i artiklen).

    Så starter du computeren fra DVD eller USB-nøgle, og har derefter mulighed for at installere Windows igen helt fra bunden.

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

     Jeg supplerer lige med et skærmskud fra det punkt i installationsprocessen, hvor du vælger partition på harddisken. Bemærk muligheden for at formatere den:

     Du skal være abonnent for at skrive et indlæg