Windows 10 og dets irriterende meddelelser

Ikke løst
Dette emne indeholder 2 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 11 måneder siden.
Oprettet af
[email protected]
Abonnent

Muligvis er jeg ikke verdens mest tålmodige menneske, men Windows 10 gør det ikke nemmere. Når jeg tænder for min computer kommer der uvægerligt i højre side en meddelelsesboks hvor der står en hel masse om hvilke programmer der efter programmets mening skal opdateres, naturligvis valgt af producenten og ikke nødvendigvis af MS. Skype kommer hele tiden op og beder mig om at “komme igang”, selvom det ikke passer mig overhovedet at “komme igang” for nærværende.

Værst er det dog med diverse antivirusprogrammer som fx Norton. Der kommer pludselig en stor meddelelse op der typisk fylder den halve skærm og fortæller mig at der er opstået en fejl og at jeg bør sende oplysningerne til Norton. Når jeg gør det, fortæller den mig at jeg ikke har adgang til nettet, selvom det ellers fungerer upåklageligt. Og sådan kan jeg blive ved med at modtage meddelser om hvilke programmer der skal installeres, hvilke der mangler opdatering osv.

Er der da ikke en måde i det mindste at fjerne denne irriterende meddelelse i højre side som fortæller mig en hel masse om installationer og opdateringer af diverse programmer? Det er uhyrligt irriterende at man ikke kan slå den slags fra. Det er muligt at man ønsker at give os brugere de nyeste oplysninger, men kan vi  da for f….. ikke få lov til selv at vælge. Det er – som man siger på jysk – enormt træls at skulle lukke ned for disse irriterende og ikke-ønskede meddelelser når man er i gang med noget helt andet og ikke har lyst til at blive forstyrret i tide og utide. Det samme med de evindelige opdateringer.

Så hvis der er nogen her der kan fortælle mig to ting: 1. hvordan man slipper for denne sorte meddelelsesboks der popper op  i tide og utide og 2. hvordan man slipper for de evindelige opdateringer så man kan vælge hvornår det er passende at gøre det.

Jeg har sidder med et vigtigt stykke arbejde der skulle være færdig til et bestemt tidspunkt, og netop på det mest kritiske tidspunkt valgte MS at nu skulle man altså opdatere, nu skulle man forstyrres af en meddelelse fra MS om hvilke programmer der bør opdateres osv . Og reagerer man på det med at acceptere opdateringen så det er overstået, men samtidig med at ens vigtige arbejde stadig befinder sig på skærmen, får man pludselig at vide at nu blive computeren genstartet.

Hvis man leder efter en der pønser på at myrde disse verdensfjerne programmører der er ansvarlig for dette makværk, så melder jeg mig gerne under fanerne. 🙁


kaj-emil
Abonnent

    Hej

    Du føler dig irriteret over nogle meddelelser, der popper op på din skærm (selv holder jeg meget af, at vide hvad der foregår på min computer, men sådan er vi forskellige, og det er godt nok).

    1. Den du føler dig mest irriteret over (ligger nederst til højre på proceslinien) hedder Handlingscenter, og den slår du fra på følgende måde:
      Højreklik på Luppen på proceslinien og vælg Indstillinger for proceslinien, rul ned til Slå systemikoner til eller fra venstreklik på denne, find herefter Handlingscenter og slå det fra.
    2. Du kan selv bestemme hvilket tidspunkt på dagen du ønsker din computer opdateret, så du ikke bliver forstyrret i dit arbejde. Gør følgende:
      Gå ind i Indstillinger og vælg Opdatering og sikkerhed og vælg herefter Rediger aktive timer, her kan du vælge det tidspunkt på dagen, hvor du absolut ikke vil forstyrres (indenfor 18 timer).

    Norton arbejder i baggrunden og vil kun forstyrre, hvis der ér noget i vejen, eller at du ikke har brugt computeren i en vis tid.

    Skype vil du have “fred” for hvis du f.eks. aktiverer Vil ikke forstyrres eller Er ikke til stede.

    Med venlig hilsen

    Kaj-Emil

    HenrikClausen
    HenrikClausen
    Komputer for alle

      Jeg hører også til de ‘irriterede’, så det glæder mig at Kaj-Emil og andre er mere tålmodige 🙂

      Rent praktisk kan disse meddelelser heldigvis slås fra uden videre. I Windows’ indstillinger for Beskeder og Handlinger er der både generelle kategorier og specifikke tilladelser for program til program. Jeg vedlægger et par skærmskud, der viser hvordan man kan styre det – mulighederne er faktisk gode. Det største problem er, at alle programmører betragter deres eget program som vigtigere end alle andres (det gælder også Windows selv), og derfor mener at netop deres program skal have lov til at give besked om deres aktiviteter. Så der skal en aktiv indsats til for at få dem til at holde mund.

      Og Windows Update… Det er der skrevet en del artikler om, og der er plads til flere. Windows giver også visse muligheder for at styre det. Det er så et af de punkter, hvor Home- og Pro-udgaverne af Windows giver forskellige muligheder, så det skærmskud fra Pro-udgaven, jeg vedlægger her, har indstillinger, der ikke findes i Home-udgaven. Det vil jeg gerne vende tilbage til fra en anden PC.

      Så kort fortalt: Du kan uden videre få styr på begge problemer.

      Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.