Windows 10 opdatering fejler

Ikke løst
Dette emne indeholder 5 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 4 år, 1 måned siden.
Oprettet af
user-526705
Registreret bruger

Jeg har et problem med windows10 på en ældre HP pc med 3gb ram al indmaden er nyt og  passer til pc’en, der er også en ny SSD på 525 gb. Windows10 kører desværre med version 1803 trods flere forsøg på at få den nyeste udgave er dette slået fejl, jeg har læst forskellige forslag også her på  forum, jeg vil godt have den nyeste udgave af win10. Problemet er om det kan lade sig gøre selv om pc’en har mindste konfiguration som kræves for at kører windows10. Efter et stykke tid med en genstart, kommer der en fejlmedelse og installeringen rules tilbage til før installeringen, der er Alvira antivirus indstalleret, kan det være dens firewall som blokere? Eller er det noget andet.

Hvad kan der gøres?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Ja, det kan bestemt være dit antivirus, der giver problemer. Jeg foreslår at afinstallere det og prøve igen. Der er ingen risiko i at fjerne antivirusprogrammet til den operation.


    user-526705
    Registreret bruger

      Hej Forum.
      Jeg slettede avira antivirus som rådet var og forsøgte endnu engang at installere den nyeste windows10 ver.1902h, min pc køre med ver.1803, jeg har som nævnt før, forsøgt med de forskellige gode råd, også her på Komputer/forum stadig desværre uden held. I dag (23/2-20) prøvede jeg igen, som jeg skrev tidligere uden antivirus installeret, pc’en genstarter og fortsætter til 60% hvorefter der kommer denne besked frem, “Windows could not configurere one or more system components, to install Windows, restart the computer and Then restart the installation.”

      Dette er beskeden der er kommet hvergang, jeg har forsøgt, igen vil jeg nævne at CPU, ram(3gb), SSD er på 525 GB. Ifølge Windows er alt ok når den checker som det første inden den begynder at hente installeringen ned.

      Havde jeg ikke grå hår i forvejen, er jeg meget tæt på at få det nu. Jeg har endda brugt opdateringsassistenten i fordelszonen, den der skulle tvinge Windows til at hente den sidste nye version.

      Hvad f….. er der galt? Hvad mangler pc’en?

      Jeg kørte wintools fra fordelszonen dagen før, der blev rettet en masse fejl. Efter det sidste forsøg med at opdatere til nyeste Windows version 1902h, fra ver.1803 som ikke lykkedes, ville jeg installere Avira antivirus igen, dette kunne ikke gøres, da den skrev noget i retning af der var noget interubs, selv efter flere forsøg, så jeg måtte så ty til Bitdefender, som godt kunne installeres uden problemer, bare ikke Avira, der fik jeg et problem.  Jeg ved ikke om Bitdefender bruger lige så få ressourcer på pc’en som Avira antivirus?

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Lad mig tage det sidste først: BitDefender er ikke væsentligt tungere end Avira, og det er generelt bedre til at fange virus. Det har været blandt de bedste i flere år, og har derfor vores anbefaling.

        Jeg tror, at den nemmeste måde at løse opdateringsproblemet er at lægge en frisk Windows hen over den eksisterende. Det har Microsoft nogle gode vejledninger til her:

        https://support.microsoft.com/da-dk/help/4000735/windows-10-reinstall

        https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10


        user-526705
        Registreret bruger

          Hej

          Aller først vil jeg nævne at det, ikke er min pc, men min kærestes pc jeg fejlagtigt har omtalt som min. Dernæst har jeg i denne weekend forsøgt på den løsning der blev nævnt, med at indstallere windows10 oven i den eksisterende, dette troede jeg ville lykkedes, da pc’en ikke stopppede undervejs. Der blev jeg klogere for til sidst kom der den medelse der er kommet så mange gange før, når jeg har forsøgt at opdatere win10 til nyeste udgave. “Windows could not configurere one or more system components, to install Windows, restart the computer and Then restart the installation.”
          Til aller aller sidst kom denne besked

          Fejlmeddelelse

          På dette tidspunkt var der gået over 2 1/2 time med at køre windows10 ind oven på den eksisterende udgave, Windows blev så rullet tilbage til før indstalleringen.
          Jeg forstår ikke hvad boot fejlen er, da den nye windows10 udgave vel laver en ny boot sektor, eller tager jeg fejl.

          Hvad kan der være galt, er jeg nødt til at lave en ren installering af Windows10?

          HenrikClausen
          HenrikClausen
          Komputer for alle

            Den fejl betyder, at en af driverne har en kritisk fejl, og at Windows derfor ikke tør færdiggøre opdateringen. Du kan bruge Enhedshåndtering til at undersøge og opdatere dine drivere, eller køre denne kommando i et Kommandoprompt med Administrator rettigheder:

            rundll32.exe pnpclean.dll,RunDLL_PnpClean /DRIVERS /MAXCLEAN

            Prøv derefter igen.

            Om du skal installere Windows 10 helt fra bunden er en vurderingssag. Personligt ville jeg være ret hurtig til at kopiere alle dokumenter til et eksternt drev og så få en helt ren Windows ind.

            Forummet 'WINDOWS 10' er lukket for nye emner og svar.