Rullepanelet er næsten væk i Windows 11

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af Steffen Nielsen Steffen Nielsen 2 år, 5 måneder siden.
Oprettet af
lhoexbroe
Abonnent

I Komputer for Alle nr. 18/2021 er der en læser der beder om hjælp til at få rullepanelet tilbage i fuld bredde. I forklarer fint, hvordan man gør, men det hjælper ikke mig, da min computer har opgraderet sig selv til Windows 11. Og her er der ikke noget punkt, der hedder “Øget tilgængelighed”. Der er et punkt, der hedder “Tilhængelighed” og herunder “Visuelle effekter”. Her kan jeg finde ud af, at slå rullepanelet til, så det hele tiden er synligt, men det er stadig en tynd streg. Hvordan får man fuld bredde på rullepanelet i Windows 11?
Venlig hilsen
Leif Høxbroe

Steffen Nielsen
Steffen Nielsen
Komputer for alle

    Hej Leif,

    God pointe, vi har oplevet samme irriterende tynde bånd i Windows 11. Om vi har en løsning, kommer lidt an på, om du har brug for det tykke rullepanel i Windows’ indstillinger eller i Stifinder/Edge?

    Hvis det kun drejer det sig om Stifinder og Edge gør du således:

    1. Søg dig frem til værktøjet Registreringseditor og åbn det.

    2. Gå til HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics

    3. Klik på ScrollHeight i panelet til højre. Giv nu er højere værdi (fx -1000, du må prøve dig frem).

    4. Herefter skal du genstarte din pc. Nu har du et bredere rullepanel i Stifinder og Edge. Desværre duer tricket ikke i Indstillinger, så vidt jeg kan prøve mig frem til.
    Med venlig hilsen,

    Steffen Nielsen

    Komputer for alle


    lhoexbroe
    Abonnent

      Hej Steffen,
      Tak for forslaget (men det er ScrollWidth man skal klikke på). Med en indstilling på -350 har jeg nu et acceptabelt bånd i stifinder og CorelDraw, men båndet i Edge, Chrome og Firefox samt i Officeprogrammerne er blevet lidt vel tykke. Det kan jeg dog leve med. Tak for hjælpen.
      Venlig hilsen
      Leif Høxbroe

      Steffen Nielsen
      Steffen Nielsen
      Komputer for alle

        Hej Leif!

        God pointe! Tak for rettelsen. Ja, det er netop det, at man har forskellige behov i forskellige vinduer. Det mest irriterende i den forbindelse, synes jeg er det smalle bånd i Windows’ indstillinger. Men hvem ved, måske Microsoft er på vej med noget…
        Steffen

        Forummet 'WINDOWS 11' er lukket for nye emner og svar.