Netværk

Løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 8 måneder, 2 uger siden.
Oprettet af
erland9999
Registreret bruger

Jeg har en del problemer med netværk.

jeg vil bare dele filer og printer i mellem 2 computere med win 10 en computer med win 7 en computer med win XP en computer med Linux og 2 nas der formentlig kører en neddroslet Linux.

i gamle dage, Win 95, var det nemt og det virkede, hvorfor er det så bøvlet nu, der skal oprettes brugergrupper hjemmegrupper eller domæner, og kun pro udgaverne kan oprette domæner.

der skal angives computernavne og brugernavne, jeg vil bare forbinde computerne uden hensyn til brugernavne, da jeg r er den eneste bruger på alle computere.

findes der en god guide til opgaven eller endnu bedre et program der kan installeres på alle computere og virke med Linux på nas erne.

en guide skal indeholde alle indstillingerne på alle forskellige computere.

det lækreste ville være en udgave af det gode gamle Norton Commander med 2 vinduer der virker på alle forskellige computere.

 

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Og for at maksimere forvirringen er Hjemmegruppe fjernet igen…

    Men lad mig foreslå noget simpelt: Højreklik på de mapper, det drejer sig om, find punktet Giv adgang til, vælg Bestemte personer…, og vælg så ALLE fra listen. Godkend det, så er der delt.

    Du har ikke brug for domæner på et hjemmenetværk, lad det passere.

    Teknikken er SMB (Windows-sprog), kaldet Samba i Linux-sprog. Det har fungeret i mange år, men der kan være kompatibilitetsproblemer mellem de forskellige versioner.

    Du skal være abonnent for at skrive et indlæg