Netværk med Vista

Ikke løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
signesfar
Abonnent

I blad nr. 18/2018 var der en artikel om deling af filer med andre pc’er på netværket. Det fungerer problemløst med mine Windows 10-computere.

Hvordan får jeg koblet en computer med Windows Vista på, så jeg kan dele filer mellem alle tre computere?

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Nu er Vista et par år siden, men ud af hukommelsen mener jeg, at dette bør løse opgaven:

    – Når andre computeres filer er delt, kan de findes under Netværk fra Vista-computeren.

    – Og filer på Vista-computeren kan deles ved at højreklikke på en mappe, vælge Egenskaber, og klikke på fanebladet Deling. Klik på Del for at give andre computere adgang til mappen – jeg vedlægger et skærmskud.


    signesfar
    Abonnent

      Hej Henrik.

      Tak for svar.

      Desværre kan jeg ikke få det til at lykkes. Jeg har givet tilladelse til deling på både Windows 10- og Vista-computeren, men i oversigten over enheder i netværket vises kun computeren selv, ikke den anden. Kan det skyldes, at den ene computer er trådløst forbundet til routeren, mens den anden er med homeplugs via elnettet?

      Derimod vises alle vores tre printere på begge computere. De to er trådløse, den tredje tilsluttet den ene computer. Alle tre printere kan bruges af begge computere.

      Er der noget, jeg mangler at gøre eller har gjort forkert?

      HenrikClausen
      HenrikClausen
      Komputer for alle

        Og du har delt en konkret mappe på computeren? Computere, der ikke deler nogen mapper, kan ikke ses i netværket. På Egenskaber kan du også se netværksstien på den delte mappe (det ligner \\HenriksComputer\Deltmappe). Den kan kopieres til Stifinder i en anden computer, der så finder mappen.

        Om netværket er kablet, trådløst eller via homeplug gør ingen forskel.

        Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.