Skumle planer

Ikke løst
Dette emne indeholder 7 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  hlexa 5 år, 1 måned siden.
Oprettet af
hlexa
Registreret bruger

Med de afsløringer, som Edward Snowden er kommet med får man jo lyst til at bruge e-mail med kryptering – f.eks PGP.

Jeg havde den skumle tanke, at jeg ville skaffe en ældre udgave fra en CD, fordi det jo rygtes, at NSA har indbygget bagdør i en masse software som hentes på internettet.

Nu har DR så kommet mig til undsætning, med oplysninger om, at Danmark havde en alt for liberal lovgivning efter NSAs mening når det gjalt stærk kryptering – indtil en gang i perioden 1998 – 2000, da man tiltrådte Wassenaar-traktaten. Se oplysningerne nederst her på DR.dk

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/06/27/100550.htm

Jeg har så rodet min samling CDer igennem og fandt på en fra 1996 en PGP v2.6.3i (op til 2048 bit kryptering – det skulle være meget sikkert) og Pegasus Mail v2.2.
Disse udgaver skulle være fra den “liberale periode” og programpakken PGP er ovenikøbet samlet af Stale Schumacher

http://en.wikipedia.org/wiki/St%C3%A5le_Schumacher

Mit spørgsmål går på, om jeg kan installere PGP og Pegasus Mail under Win7 HP ved at benytte Windows funktionen Programkompatibilitet (Windows 95) og hvordan gør man det?

Skal jeg køre installationen inde fra Programkompatibilitet eller bare installere og så bagefter manuelt tilrette med Programkompatibilitet?


hlexa
Registreret bruger

    Jeg har fundet lidt flere oplysninger om skiftet fra liberal til restriktiv holdning til stærk kryptering

    http://www.information.dk/34809

    “Den dag i slutningen af november 1998 er næppe en dag, departementschef Jørgen Rosted tænker tilbage på med begejstring”.

    Så skæringsdatoen må ligge ca der. Jeg har så ledt videre og fundet en PGP 5.0i på en CD fra marts 1998. Den må man gå ud fra ikke er blevet “pillet ved” af NSA.

    PGP 5.0i er en freeware udgave af PGP 3, som er blevet eksporteret – det sidste viser “i-et” i versionsnummeret. Den er lidt begrænset på gr af patent. Udgaven understøtter ikke RSA, kun DSS/Diffie-Hellman – hvor patentet udløb(ede) i maj 1996 (iflg Simon Garfinkel, i bogen PGP, Pretty Good Privacy, fra 1995). Til gengæld kan den lave op til 4096 bit nøgler.

    PGP 2.6.3i er egentlig et DOS program mens PGP 5.0i er til Windows 95/NT. Jeg valgte at installere PGP 5.0i ved hjælp af Programkompatibilitet sat til Windows NT4. Det gik fint. Jeg valgte den mest skrabede løsning med kun PGP Tray og PGP Keys. De afvikles dog fint uden nogen kompatibilitetsindstillinger under Windows 7 Home Premium 32-bit.

    En anden fordel er, at man kan benytte en hvilken som helst mail klient – osse en web-mail klient. Fordi signering og kryptering sker over udklipsholderen.

    Den er faktisk meget handy. Jeg ville ønske at Nets lavede deres næste NemID applikation på samme måde. Så var man ikke begrænset til nogle få understøttede e-mail klienter, som tilfældet er nu. Jeg bruger f.eks Thunderbird til sikker e-mail, fordi den platform understøttes i både Windows og Apples OS X.

     


    hlexa
    Registreret bruger

      Jeg laver en opfølgning i anledning af at DR nu har sendt en serie udsendelser om (internet-) overvågningen som (endnu) kan streames.

      Citizenfour udløber om en dag

      https://www.dr.dk/tv/se/dokumania/dokumania-citizenfour

      Andre udsendelser om emnet, der kan streames er programmet: USA’s hemmelige overvågning.

      https://www.dr.dk/tv/se/usa-s-hemmelige-overvagning-tv/usa-s-hemmelige-overvagning-1-3

      Den er faktisk ret interessant. Det er 3 udsendelser om hvorfor USA omlagde NSA’s overvågning så den kom til at omfatte amerikanerene selv. Den er tilrettelagt, så den ser på det fra det amerikanske synspunkt, men alligevel værd at se.

       


      hlexa
      Registreret bruger

        Kryptering og PGP spiller en vigtig rolle i historien om whistleblower Edward Snowden.

        Da ES kontaktede den engelske avis The Guardians graverjournalist Glenn Greenwald pr e-mail med tilbud om en afslørende historie, bad han GG bruge kryptering. Men han havde travlt og troede ikke på at kilden var seriøs, så det undlod han.

        ES kontaktede så den amerikanske filmproducer Laura Poitras, som åbenbart havde en offentlig PGP nøgle. Det kan man læse mere om her:

        https://firstlook.org/theintercept/2014/10/28/smuggling-snowden-secrets/

        LP får så tilsendt digitale kopier af flere tusinde NSA dokumenter i krypteret stand.

        LP kontakter GG og de flyver til Hong Kong hvor de møder Snowden. Det handler den første dokumentar – Citizenfour – om. Det meste forgår på ES hotelværelse og handler om ES motiver.


        hlexa
        Registreret bruger

          DR har nu lagt Citizenfour på dr.dk igen.

          https://www.dr.dk/tv/se/citizenfour/dokumania-citizenfour

          Meget seværdig.

           


          hlexa
          Registreret bruger

            Den oscarbelønnede amerikanske dokumentar Citizenfour – Edward Snowdons dæknavn – genudsendes “on-air” i aften kl 23:45 på DR2. Og den ligger ellers på dr.dk til streaming i endnu 2 dage – se link ovenfor.

            Jeg har spekuleret lidt på de seneste dages afsløringer, om det danske politis indkøb af overvågningsudstyr fra det italienske firma Hacking Team

            http://www.version2.dk/artikel/ekspert-rigspolitiets-kontroversielle-software-koeb-undergraver-vores-alles-it-sikkerhed

            Det er et Windows – og måske osse Mac OS X – problem. Man kan tilsyneladende blive inficeret ved at gå online. Jeg tror løsningen må være, at hente sin gamle computer med DOS 5 frem og installerer PGP 2.6.3i. Protokollen SMTP er ret gammel og der findes e-mail programmer til DOS. Det eneste problem er nok, at der ikke længere er adbydere der understøtter telefonmodems.

            Men min 25 år gamle Olivetti M211V bærbare (7,5 Kg) har en 16-bit ISA port, og der sidder et gammelt Ethernet kort som kan bruges i DOS med en Packet Driver, så den kan sende og modtage e-mails over TCP – til f.eks Hotmail eller Gmail. Der findes ingen browser, så udenforstående vil ikke kunne udnytte såbarhederne ved Flash og Java, eller HTTP.

            DOS versionen af PGP er ret simpel, og som jeg skrev, så står nordmanden Stale Schumacher inde for, at der ikke er bagdører.

             


            hlexa
            Registreret bruger

              Lidt mere om kryptering.

              http://www.version2.dk/blog/default-kryptering-318026

              Den handler om opdagelsen af asymmetrisk eller public key-kryptering og begynder:

              “I 1976 år opdagede Whitfield Diffie en metode, der løser det problem, som har plaget kodemagere, lige siden den første hemmelige meddelelse blev afsendt for tusinder af år siden. Hvordan får jeg meddelt modtageren af den kodede besked, hvordan den skal låses op?”

               


              hlexa
              Registreret bruger

                Så er muligheden for at “streame” den oscarbelønnede amerikanske dokumentar Citizenfour på DR der igen:

                https://www.dr.dk/tv/se/citizenfour-tv/citizen-four/dokumania-citizenfour

                Go’ fornøjelse!

                MVH

                Axel Hammerschmidt

                 

                Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.