Srore harddiske

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 5 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
frede.13
Abonnent

Nu ved jeg ikke om de her er røget af sted jeg kan ikke se den nogen steder det drejer sig om at jeg i sin tid troede at min lenovo og acer sagtens kunde se en 3TB harddisk og min medion sagtens kunde se en 4TB harddisk men de kunde kun se 2TB så den på 4RB der står der ca 1700 GB som jeg ikke kan bruge og de to andre står der ca 750 GB som jeg heller ikke kan bruge har du et program der kan formatere det sidste jeg regnede jo med når nu de var så ny så kunde de sagtens se det hele jeg har set i komputer for alle at der var en der havde en på 5TB som han heller i kunde formatere det sidste.

 

Mvh.

Frede Rasmussen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Frede

    Tak for at du flyttede spørgsmålet. Lad os se nærmere på det, jeg har lyst til at forklare det i dybden:

    Årsagen til at det overhovedet kan blive et problem er en begrænsning i det system (MBR – en forkortelse for Master Boot Record), der har udgjort grundformatering i harddiske igennem mange år. Da det oprindeligt blev fastlagt, havde ingen i sin vildeste fantasi forestillet sig, at harddiske i TB-klassen ville blive dagligdag. (jeg er gammel nok til at huske, da 1 GB lød som utopi :). Så der blev indlagt en fast grænse på 2 TB for, hvad hver partition kan fylde.

    Løsningen på den begrænsning er GPT (en forkortelse for GUID Partition Table), der tillader både flere partitioner end de fire, MBR tillader, og gør det muligt at have partitioner større end 2 TB.

    Så hele harddisken skal have ændret sin grundformatering. Det betyder konkret, at alle partitioner – og dermed alle data – skal fjernes for at lave den ændring. Microsoft giver en metode her (artiklen findes desværre ikke på dansk):

    https://docs.microsoft.com/da-dk/windows-server/storage/disk-management/change-an-mbr-disk-into-a-gpt-disk

    Kort fortalt skal du bruge Diskhåndtering:

    1. Først til at fjerne alle partitioner på harddisken (husk sikkerhedskopiering først – det her sletter alle data på harddisken).
    2. Når alle partitioner er væk, kan du højreklikke på den tomme harddisk og vælge konvertering til GPT. Det tager kun et øjeblik.
    3. Derefter kan du oprette en ny, stor partition, der fylder hele harddisken.

    Lad høre, om du (I) har styr på det nu.


    frede.13
    Abonnent

      Det betyder vel også at jeg er nødt til først og anskaffe mig en installationsrom det har jeg ingen af det følger jo ikke med når man køber komputerne for det er jo kun den ene på hver komputer der er problemet for som det er nu så har jeg ingen til nogen af dem og med medionen der er der jo tre den lille og en på 1TB og så den på 4TB.

       

      Mvh.

      Frede rasmussen


      frede.13
      Abonnent

        Ja og hvorfor bygger man ikke bare de nye komputer så de kan så var man jo ude over de  når nu foretningerne tilsyneladende sælger dem uden og fortælle kunderne om at de ikke sådan lige er til at instalere.

         

        Mvh.

        Frede Rasmussen

        HenrikClausen
        HenrikClausen
        Komputer for alle

          Lad mig lige tilføje:

          Selv med MBR er det muligt at oprette en partition mere på en stor harddisk. Dvs. en 4 TB harddisk kan udnyttes fuldt ud ved at oprette to partitioner på 2 TB hver.


          frede.13
          Abonnent

            Okay det vil sige at partitionen ikke må overstige 2TB og hvad så dem på 3TB skal de ogsåsættes på 1.5TB de må jrg prøve på et senere tidspunkt.

             

            Mvh.

            Frede Rasmussen

            HenrikClausen
            HenrikClausen
            Komputer for alle

              Joeh, man kan godt have partitioner større end 2 TB. Det kræver blot at grundformatteringen er GPT.

              Hvis harddisken er sat til MBR, kan man udnytte al pladsen ved at oprette flere partitioner. Det er blot en anden måde at udnytte den fulde kapacitet.

              Forummet 'WINDOWS (tidligere udgaver)' er lukket for nye emner og svar.