Billigste computer, OllePC

Løst
Dette emne indeholder 6 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af  seniorproppen 10 år, 2 måneder siden.
Oprettet af
dalbyjohn21577
Abonnent

Nu hvor regeringen trækker det digitale samfund ned over hovedet på os kommer de ældre i klemme, alt for ofte bliver de prakket nogle dyre maskiner på, når man tænker på at de blot skal ind og læse mails en tur i netbank og have et kig i deres eboks og måske lige kontrollere deres skat.

Jeg prøvede at stykke en helt skrabet model sammen men den landede på ca. 1500 uden skærm og tastatur, det må kunne gøres bedre af en forhandler, eller statens hjælpemiddelcentral da det jo er et krav fra staten.

Det jeg fandt frem til følgende:

Bundkort ASRock H61M-VG3 274.-kr
CPU Intel Celeron G470 Sandy Bridge 290.-kr
Ram 
Crucial DDR3-1333 SC – 1GB 159.-kr
HD Kingston SSDNow mS200 mSATA SSD – 30GB 265.-kr
Kabinet Cooler Master Elite 342 – Micro-ATX 263.-kr
Strømforsyning 
Corsair VS350 – 350W PSU 242.-kr

Er der nogen der kan få prisen længere ned på min OllePC

 

 

 

 

 


seniorproppen
Abonnent

    Til Dalby John

    Glimrende initiativ – men hvad med prisen for et fungerende operativsystem ?

    Du kunne selvfølgelig udstyre din “Ollepc” med et gratis Linux program, men kan de ældre medborgere finde ud af det, når alle de offentlige myndigheder forventer at “Folket” har Windows platforme.

    Hvis du udstyrer din “Ollepc” med Windows 8.0 eller 8.1 er jeg meget tilbøjelig til at tro, at du vil rende ind i problemer, da din “Ollepc” formodentlig ikke opfylder de krav Windows 8.0 eller 8.1 stiller til en computers hardware.

    Held og lykke med projektet 🙂

    M. v. h.  ~ “Seniorproppen”

     


    dalbyjohn21577
    Abonnent

      Du har ret der skal ikke windows8 på, det giver kun problemer, jeg har også tænkt på Linux, men der findes også en nedgraderet xp der er gratis men der kan jo komme noget politik omkring det. 

      Ny pris ca. 1100 kr

      Bundkort med indbygget CPU 358.00kr
      ASRock E35LM1 Bundkort mini ITX AMD E-240 AMD A50M Gigabit LAN 

      Kabinet med indbygget strømforsyning 298.00kr
      Linkworld 920-01 C.2128 Desktopmodel slimline mini ITX 150 Watt 

      Har lige fundet ud af at Linux kører Microsoft software ved hjælp af en tilføjelse, PlayOnLinux og så er det jo bare at finde den rette Linux version.


      seniorproppen
      Abonnent

        Til Dalby John

        Jeg fornemmer ikke, at jeg kan bidrage med mere, så hvis du ikke har flere konkrete spørgsmål, vil jeg foreslå at vi stopper her med den fortsatte meningsudveksling.

        M. v. h. ~ “Senierproppen”


        dalbyjohn21577
        Abonnent

          Det er i orden, jeg havde håbet at der var flere der meldte ind, men nettet og tålmodighed er også en vej frem, og tak for responce.

          Lad mig lige foreslå en simpel og effektiv løsning: En billig bærbar.

          De findes som slagtilbud hos større elektronikkæder, typisk til priser på 3000,- og opefter, og i sagens natur indeholder det både tastatur, mus og skærm.


          dalbyjohn21577
          Abonnent

            Jeg ser det ikke som mit problem -og dog, det er beskæmmende at computerbutikker sælger dyre komputere til ældre som ikke er i stand til at vurdere deres behov og i stedet for at vejlede om den korrekte computer der blot dækker nivauet for kontakt til det offentlige resikerer de at stå med en Ipad og DukanKomputer, her taler vi om en udgift på flere tusinde kroner, og brugen af isenkrammet aner de intet om, hvis det er det nivauet for vejledning står det skidt til.

            Jeg har for eksperimentets skyld stykket en komputer sammen for omkring 1000.-kr delene er på vej, ret beset burde det være hjælpemiddelcentralen der håndterede det, da det er staten der ønsker at digitalisere vores ældre medborgere og selvfølgelig alle andre.

            Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.