CD-skole?

Løst
Dette emne indeholder 3 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af jan larsen jan larsen 11 år, 9 måneder siden.
Oprettet af
Søster Lystig
Medlem

Når jeg en sjælden gang skal købe tomme cd’ere til brænding, er jeg altid i tvivl om hvilke jeg skal købe. Jeg har helt styr på R og RW og MG/minutter, men jeg aner ikke hvilken betydning “x speed” har.

De forrige jeg købte har 52 x speed og dem kunne jeg sagtens brænde musik på. Men dem jeg købte i dag hedder 8-12 x speed. Betyder det at de brændes langsommere? Eller er det til en speciel brænder? (Min er så vidt jeg ved bare en standard). 

Det korte af det lange er: kan jeg bruge dem uden problemer? Hvis ikke, vil jeg ikke åbne pakken, for så skal den byttes.

PFT.

MVH Søster Lystig

jan larsen
jan larsen
Supporter

    X nummeret angive, som du selv er inde på, den hastighed som skiven maksimalt kan skrives på. Det betyder dog ikke at en 52x behøver et drev der kan skrive 52x for at virke, men kun at det er max hastighed den kan klare – en 52x skive skrives ganske udmærket på et 12x drev eller lavere, Hvis du derimod skriver en 12x skive på et 52x drev skal du sørge for at sætte hastigheden ned på drevet for at undgå skrivefejl (sandsynligvis sørger drevet selv for at rette hastigheden til)

    En gylden regel er også at disken bør skrives med så lav en hastighed som man synes er overkommeligt tidmæssigt – specielt når man skirver musikcd’er får man det bedste resultat og de færreste skrivefejl ved at skrive med relativ lav hastighed, hvilket særligt gælder ved et lidt ældre drev, der muligvis kan være lidt ‘løst i koderne’ og derved potentielt lave flere skrivefejl.

    Summa summarum – brug bare de skiver du har købt….

    Hej Jan,

    Tak fordi du gad hjælpe mig endnu en gang. Som du kan regne ud er jeg i spørgehjørnet i denne tid. Men nu fik jeg endelig opklaret noget som har drevet mig til vanvid i lang tid (ihvertfald mere vanvittig end normalt :)).

    Jeg har uden held søgt på nettet for at finde en grundlæggende forklaring, men det kunne du som sædvanlig klare.

    Nu vil jeg gå i gang med at brænde de sidste musikcd’ere i denne omgang.

    Ha’ en god dag.

    MVH Søster Lystig Alias Lone Hin Vidensbegærlige

    jan larsen
    jan larsen
    Supporter

      Altid en fornøjelse…:)

      Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.