Digitalisering af LP'er

Ikke løst
Dette emne indeholder 1 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af HenrikClausen HenrikClausen 2 år, 12 måneder siden.
Oprettet af
knudelkjaerlarsen
Abonnent

Hej Komputer for Alle

Jeg er sikker på, at I kan hjælpe. Jeg har glædet mig til at modtage blad nr. 6 med programmet Audacity, og det er installeret. Programmet fungerer fint. Virkelig et spændende program.

Jeg kan uden videre gemme i MP3-filer, men den filtype kan jo ikke spille på et godt stereoanlæg. Jeg har så forsøgt et konvertere til WAV, men det giver heller ikke noget resultat. Jeg benytter Ashampoo 2021 brænderprogram, og der er tilsyneladende ikke et filformat, som jeg kan anvende.

Skal der et bedre brænderprogram til, f.eks. NERO?? Og hvilket format ? Når jeg ser på egenskaber på en aktuel brændt CD, angiver den formatet CDFS  og en købt CD angiver .cda

Som det ser ud nu, er jeg “strandet” og kan ikke spille LP’erne på stereoanlægget.

Afspilleren er en Denon DCD-1500Ae

Venlig hilsen fra en tilfreds læser gennem mere end 20 år

Knud Elkjær-Larsen

HenrikClausen
HenrikClausen
Komputer for alle

    Hej Knud

    Ja, det kan jeg sige et par ting om – måske alt for mange ting 🙂

    Audacity er en af mine gamle favoritter. Jeg gav en hånd med i den danske oversættelse for længe siden. Det er en stor fornøjelse at se, at det endelig har MP3 indbygget. Hele patentballaden omkring MP3 har været vældig skadelig, men nu er patenterne heldigvis udløbet.

    Det betyder også, at nyere stereoanlæg kan afspille MP3. Af lydmæssige årsager bruger jeg aldrig 128 mbit til musik. Der må 192 være et minimum, og 320 et ideelt tal. Det mener jeg er fuldt brugbart til overspilning fra min Thorens / Rega kombination.

    Din fine SACD-afspiller er i øvrigt et glimrende eksempel på god teknologi, der blev kvalt af jura og rettighedsstyring: Der var så meget sikring mod kopiering, at det ikke var til at få fat i eksempler på, hvordan SACD lyder bedre end almindelige CD’er. Derfor købte jeg aldrig en – og det er vist umuligt at brænde SACD-skiver selv.

    Til sagen: Nyere CD-afspillere kan så afspille data-CD’er med MP3-filer, men du har brug for at brænde almindelige audio-CD’er. Det er et lidt specielt format,. hvor lydfilerne ikke er direkte tilgængelige som datafiler. Ashampoo Burning Studio gør det uden videre, og det kan bruge MP3-filer direkte til det. WAV eller FLAC (Free Lossless Audio Codec) er også godt. Det er egentlig ret ligetil – her er et par skærmskud fra 2020-udgaven, der ligger i Fordelszonen:

    Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.