HD Cloning (ny)

Løst
Dette emne indeholder 12 svar, har 3 stemmer og blev senest opdateret af tips tips 12 år, 4 måneder siden.
Oprettet af
Kurt.K
Medlem

Jeg har anskaffet mig en ny og større harddisk (1 TB), og jeg har lige som en anden bruger fra panelet (Jønne oprettet 2011-03-11) i forretningen fået oplyst, at man ikke kunne regne med at få alt med fra C: ved at kopiere det, men at man i stedet for skulle Clone C: drevet. Jeg var ellers meget opsat på at bruge den fremgangsmåde, der er beskrevet i “Komputer for alle” 8-2011 side 70 – 76.

I svar fra Poan  til Jønne nævnes måden med at Clone C: drevet, men hvad er der til hindre for at bruge fremgangsmåden beskrevet i nr. 8 – 2011?

Jeg ville pokkers gerne have et svar, inden jeg kaster mig ud i at udskifte harddisken, så hurtige tilbagemeldinger er meget velset.

M.v.h.

Kurt.K

 

tips
tips
Registreret bruger

                  Hurtig svar OK

     

    Kan du ikke bruge Kingston Hard drive cloning software til at udføre opgaven, ja den kan både flytte styresystemet og div. data

    Kræver at du laver en boot fra skiven.

     

    Klik for stor foto og se skiven.

     

    Forretningen ved sikkert ikke helt, hvad den taler om…

    Macrium Reflect, som bruges i den store artikel i nr. 8, er netop et program til at klone hele harddisken i én operation. Brug det og vær glad.

    Alternativt kan du bruge EASEUS Partition Master, der har en direkte funktion til at opgradere fra en harddisk til en anden. Det er gratis og kan hentes her:

    http://www.partition-tool.com/personal.htm


    Kurt.K
    Medlem

      Henrik Ræder Clausen

      Tak for dit svar, jeg fik 2 reflektioner på mit spørgsmål, og valgte at bruge Macrium Reflect. Jeg startede med at oprette et image af mit C-drev, som jeg lagde på en ekstern harddisk, og fik også en tilbagemelding om at oprettelsen var “Succesfully”, og da de data der er lagret på den eksterne disk, svarer ganske nøje til mit C-drev på pc’en, så er den ganske givet i orden. Herefter forsøgte jeg så at brænde en opstarts-cd, (som iøvrigt ikke tog mere end ca 1 -2 minutter), fik jeg meddelelsen “Rescue CD Succesfully Created o.s.v.), men der er bare den hage ved det, at cd’en ikke starter mine drev, når jeg afprøver den, og det gør den heller ikke, når jeg har oprettet den under punktet “Avanced”. Så nu kan jeg lige som ikke rigtigt komme videre, så hvad gør jeg nu?

      Med venlig hilsen

      Kurt.K

      Hej Kurt

      Jeg må lige spørge til, hvad der præcist sker, når du prøver at starte fra CD:

      1) Starter computeren fra CD? Hvis ikke, skal du rette i BIOS for at få det til at ske.

      2) Hvis den starter fra CD – er det da de interne drev, der ikke kan ses, eller er det de eksterne?

      Lad høre, så kan vi komme sagen nærmere.


      Kurt.K
      Medlem

        Hej Henrik

        For lige som at konstatere om cd’en er i orden, har jeg startet opstarts-cd’en fra skrivebordet, tændt den eksterne harddisk med det indlæste C-drev, og herfra starter cd’en godt nok af sig selv, og viser, “Filer på disc’en i øjeblikket 1”, Mappen Isolinux på 7,51Mb, indeholdende sikkerhedskatalog og 9 andre filer. Men nu til dine 2 punkter.

        1. Starter med at tænde for pc’en med opstarts-cd’en i E-drevet, og den eksterne harddisk med det indlæste image af c-drevet tændt.  

        1a. Kommer herefter til adgangskontrol (min kone, mig selv og en gæst), og kan selvfølgelig kun komme videre ved at indtaste min adgangskode. Men dette punkt, som jeg har kaldt 1a. skulle måske slet ikke åbne?

        Efter at have tastet adgangskode, kommer jeg til skrivebordet, og så sker der ellers ikke mere, cd’en starter hverken interne eller eksterne drev.

        Dit pkt. 2 udelukkes vel af det ovenfor beskrevne?

        Håber disse oplysninger er tilstrækkelige for at komme videre

         Med venlig hilsen

        Kurt.K


        Kurt.K
        Medlem

          Til Henrik Ræder Clausen

          Hej Henrik

          Du har forhåbentlig ikke opgivet at finde en løsning på mit problem? Hvis dette skulle være tilfældet, kan du så anbefale et andet program?

          M.v.h.

          Kurt.K

          Havde ikke opgivet – emailen med besked om at der var nyt i sagen druknede bare i mængden.

          Problemet er, at computeren ikke forsøger at starte op fra CD, jfr. mit punkt 1 fra 30. november.

          For at få den til det skal du ind i BIOS, enten ved at bringe en bootmenu frem eller ved at ændre BIOS-indstillingerne, så computeren som standard starter fra CD. Du får typisk fat i BIOS ved at taste Esc, F2, F8, F12 eller Delete umiddelbart efter at du har tændt for computeren. Det er i sagens natur ikke nemt at tage skærmskud af, men jeg vedlægger et typisk eksempel alligevel 🙂

           


          Kurt.K
          Medlem

            Henrik Ræder Clausen

            Hej Henrik

            Tak for dit svar, og jeg kom da også ind i BIOS, som kun kunne åbnes med F12 på min computer. Jeg prøvede at tage et skærmskud, af menuen som jeg kom ind i, men det mislykkedes, så derfor beskriver jeg hvordan den menu så ud, som jeg kom ind i.

            Øverst Boot Menu

            == Select a Boot First device ==

            + Hard Disk

            + CD ROM

            Onboard Lan

            og nederst pil op og pil ned: Enter: Accept F4 Exit

            Som du nok kan se, så ligner den jo slet ikke det skærmskud som du sendte til mig, og den giver heller ikke mange muligheder for at komme videre.

            Hvis/når jeg måtte have held til at komme ind i det billede som du sendte, så åbner den jo mulighed for, både at gøre noget galt, og noget ok, men det er måske mere enkelt, end det umiddelbart ser ud til?

            Jeg ville gerne ha’ skrevet, at det løste mit problem, men det er desværre ikke tilfældet, endnu da, skulle du kunne foreslå en nemmere løsning til installering, er jeg da lydhør for det, da det jo også er tidkrævende for dig.

            Med venlig hilsen

            Kurt.K

             


            Kurt.K
            Medlem

              Hej Henrik

              Har fået løst problemet, så jeg lukker sagen:)

              M.v.h.

              Kurt.K

              Hej Kurt

              Godt at problemet blev løst – jeg vil egentlig gerne vide hvordan?

              Menuen, du har fået med F12, ser ud til at være BIOS’ boot-menu, ikke de samlede BIOS-indstillinger. Men netop der burde du uden større problemer kunne vælge CD-rom drevet med piletasterne og få computeren til at starte fra det med Enter-tasten?

              tips
              tips
              Registreret bruger

                                   Hej Henrik

                Klik på link direkte for løsningen

                http://komputer.dk/forum/hjaelp-til-windows-og-programmer/programmer/ny-harddisk

                 


                Kurt.K
                Medlem

                  Hej Henrik

                  Jeg kan se, at “Tips” allerede har svaret, han er hurtig på tasterne. Jeg oprettede et nyt spørgsmål som jeg døbte “Ny harddisk”, hvori jeg skrev, at jeg fornemmede, at ovenstående spørgsmål ligesom var gået i stå, og at jeg derfor kunne tænke mig at prøve et andet system.

                  I “Komputer for alle” nr. 2011/17 havde jeg læst om “MiniTool Partition Wizard”, og syntes at det umiddelbart var lidt lettere at bruge, så det var det jeg benyttede til installeringen, og jeg må sige, at det virkelig er enkelt og ukompliceret at bruge.

                  Men der er så nok stadig noget der ikke er helt i orden! for min komputer kan vel stadig ikke starte en opstartsdisk, hvis det engang skulle blive nødvendigt, for med det program jeg her har brugt, kopieredes det clonede C-drev jo direkte ind på den nye harddisk, i stedet for på en ekstern HD, og krævede således ikke en opstartsdisk.

                  Må jeg ikke samtidig foreslå, at der i “Komputer for alle” bliver skrevet en artikel om BIOS og BIOS – indstillinger, og om hvorfor man somme tider er tvunget til, at  operere i komputerens absolutte inderste. for jeg tror der er mange, der lige som mig føler, at her er man på ukendt grund. 

                  Tak for god assistance

                  M.v.h.

                  Kurt.K

                  Forummet 'ANDET COMPUTERUDSTYR' er lukket for nye emner og svar.